Publicitat
Política · 3 de Novembre de 2013. 13:28h.

El Govern es planteja una consulta d'una setmana

Ortega no descarta que es pugui votar també en residències d’avis

El Govern es planteja una consulta d'una setmana

Ortega, en una imatge d'arxiu

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha avisat el govern espanyol que la consulta sobiranista no és cap “moneda de canvi”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ortega ha assegurat que, tot i que estan oberts al diàleg amb Madrid, l'executiu català arribarà a les últimes conseqüències per fer la consulta el 2014.

“El govern català té un compromís amb el poble català per fer la consulta en el 2014 i per això treballem tots els membres del govern amb una intensitat absoluta”, ha justificat. La vicepresidenta afegeix que “dialogarem tot allò que sigui necessari per tal que l’estat espanyol pugui entendre la necessitat de fer aquesta consulta, perquè nosaltres arribarem fins a les últimes conseqüències per realitzar-la”.

Pel que fa a la pregunta de la consulta, Ortega és partidària de pactar-la per obtenir el màxim consens possible i està convençuda que “en la pregunta podrem trobar l’acord entre les formacions partidàries del dret a decidir, perquè la pregunta ha de ser clara, explícita però que doni resposta a la majoria”.

A més, obre la porta a la possibilitat d'allargar la votació durant tota una setmana perquè “estem treballant per facilitar que la gent pugui votar, ja sigui amb el vot electrònic o un vot derivat que es pugui allargar una setmana”.

També ha explicat que “el departament de processos electorals està treballant per gaudir dels avantatges necessaris per tenir una gran participació”. La vicepresidenta també proposa l'opció de votar en campus universitaris i en residències de gent gran “per aconseguir una participació com més àmplia millor”” i també diu que cal pensar en les persones que viuen fora del país.

Publicitat

93 Comentaris

Publicitat
#67 pepito, barcelona, 04/11/2013 - 18:05

a los jubilados que les regalen un de los 10.000 libros para que vean la realidad de catalunya

#66 Serguei, sitges, 04/11/2013 - 15:15

Todos los del cementerio tambien podran votar? I la canalla de les escoles brassols?? ridiculos...salutacions desde Granada

#65 Calimero, Barcelona, 04/11/2013 - 14:16

Yo propongo que la consulta sea durante todo el año 2014 y que tambien puedan votar cada uno de los mejillones cebra del ebro que son catalanes y debido a su inmovilidad estarán bajo la tutela de Onmium cultural para garantizar la inparcialidad del voto.

#65.1 pepito, barcelona, 04/11/2013 - 18:02

y tambien los caracoles manzanas.......

#64 Martín Martínez Mart, Barcelona, 04/11/2013 - 12:14

Puc entendre que el tema de la independència sigui més un instrument, que un objectiu.. Ho puc entendre!.. No accepto que s'amaguin les conseqüències!.. Hi ha pocs economistes que les ignorin!.. En canvi, hi ha molts polítics que ho fan!. PER QUÈ?

#63 Roda, Roda de Bara, 04/11/2013 - 11:52

Yo propongo tb llevar urnas a los clubs de alterne y cuando preguntemos, queréis la independencia ? Se escuchara de fondo , Si Si siiiiiiiiiiiii ohhhjj., otra opción, animales de compañía, incluso ganado. Visca catalunya!!

#63.1 Casper, Bcn, 04/11/2013 - 12:18

Y las aves de corral...