Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2011. 18:45h.

El Govern es posa les piles contra l'atur

Aprovat un pla de xoc amb 10 mesures

El Govern ha anunciat la posada en marxa de deu mesures urgents per a persones en atur que no tenen cap cobertura econòmica o són a punt d'esgotar-la. Amb aquestes mesures, l'executiu espera que se'n beneficiïn 60.000 aturats de llarga durada. La inversió per aplicar aquestes mesures és de 60 milions d'euros.

1. Concedir ajuts a petites empreses (menys de 25 treballadors) per a la contractació d'aturats amb formació ocupacional realitzada i subvencionada pel SOC dels sectors del comerç, restauració o turisme. Aquest programa podria beneficiar a un màxim de 5.000 persones que portin més de 12 mesos en atur. Les empreses rebran un ajut de 600 euros per a la contractació per un mes, 1.300 per dos mesos i 2.100 per tres mesos.

2. Contractació de persones aturades que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d'atur mitjançant Plans d'Ocupació adreçats a entitats locals. Unes 2.000 persones s'hi podrien beneficiar i el cost per implementar aquesta mesura és de 14 milions d'euros.

3. El Govern destinarà 30 milions d'euros perquè unes 12.000 persones, residents en 143 barris i viles de 117 ajuntaments amb projectes en vigor de la Llei de barris, puguin accedir a una feina. El programa, anomenat Treball als barris, fomenta la contractació d'aturats amb especials dificultats d'inserció.

4. L'executiu farà arribar 4,8 milions d'euros a entitats sense ànim de lucre per a la contractació d'aturats, que no reben cap prestació econòmica, a través de Plans d'Ocupació.

5. Aquestes mateixes entitats del tercer sector també podran establir convenis amb el SOC per reintegrar al mercat laboral persones en atur perceptores del subsidi de desocupació i/o de la Renda Mínima d'Inserció.

6. Per primer cop, el SOC i les agències de col·locació (ETT) treballaran conjuntament per als serveis d'intermediació, recol·locació i interposició dels col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral. S'espera que unes 5.000 persones en surtin beneficiades.

7. El Govern pretén ampliar la xarxa d'Aules Actives de Recerca Intensiva de Feina a través dels punts TIC (Telecentres)  de la Direcció General de Telecomunicacions i socitat de la Informació i la creació de les Aules d'Alt Rendiment en Enfocament Laboral. L'objectiu és que 10.000 aturats s'aprofitin d'aquesta extensió per tot el territori dels programes de capacitació bàsica en tecnologies de la informació i la comunicació i de les Aules Actives de Feina i s'optimitzi els processos de recerca de feina a través de les noves tecnologies.

8. Més de 250 professionals especialitzats en orientació professional realitzaran un acompanyament tutoritzat a uns 22.000 aturats que porten més de 12 mesos en atur i que es trobin en els darrers sis mesos de percepció de l'ajut econòmic.

9. Unes 1.200 persones es podran acollir als crèdits per a la realització de cursos de millora professional que queden fora de la formació del SOC. Aquesta mesura s'adreça a persones que necessitin millorar les seves competències tècniques professionals en sectors generadors d'ocupació, i que, preferentment, estiguin sense cobertura de prestació i/o subsidi o a punt de finalitzar-la. Els préstecs, a interès zero, oscil·laran entre 1.000 i 18.000 euros, amb un termini d'amortització de 4 anys, per a imports fins als 2.000 euros, i de sis anys per quantitats superiors.

10. En col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Govern ofereix cursos de català per a persones demandants d'ocupació prioritàriament estrangeres i sense coneixements de la llengua catalana. Les oficines de treball proposades inicialment per aquesta mesura són les de Terrassa, Figueres, Girona, Salt, Lleida, Tarragona, Reus i Tortosa.

El conseller Mena, en primer terme, durant la roda de premsa del Govern
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Ignasi, Bellaterra - Barcelona, 27/10/2011 - 00:07

Desgraciadamente, estos grandes planes únicamente sirven para hacer anuncios y presentar proyectos fascinantes encargados, por cierto, a consultores amiguetes. A ver si se atreven a monitorizar su cumplimiento y, sobre todo, a hacer un seguimiento real de su efecto sobre la vida laboral de la gente

#2 Neus E., Badalona, 26/10/2011 - 18:19

No cola: Al Parlament es veurà que aquest magnífic Pla de Xoc és un refregit de velles mesures que ja porten temps en marxa. Això sí, amb noves i boniques etiquetes. Però la pregunta clau és: quants diners nous - que no eren ja a polítiques actives - han posat? I quant de pressupost propi??