Publicitat
Política · 22 de Maig de 2015. 14:16h.

El Govern espanyol diu que s'utilitza Rodalies per fer "campanya" independentista

Sáenz de Santamaría assegura que la inversió a Rodalies és el doble a Catalunya que a Madrid

El Govern espanyol  diu que s'utilitza Rodalies per fer "campanya" independentista

Soraya Sáenz de Santamaría

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha criticat la "campanya" a favor de la independència que segons ha afirmat s'està fent a Catalunya aprofitant el caos a Rodalies d'aquest dijous. 

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Santamaría ha defensat l'actuació del seu executiu en la gestió del col·lapse a la xarxa ferroviària catalana i ha assegurat en “xifres concretes” i comparades amb dades de la Comunitat de Madrid, que les inversions en l'última legislatura a la xarxa de Rodalies és el doble a Catalunya. 

Segons les seves dades, en l'última legislatura, entre el 2012 i el 2014, Catalunya va rebre inversions per un total de 113'6 milions d'euros en matèria ferroviària. "Força més que a d'altres llocs on l'estat espanyol també gestiona una important línia de Rodalies com és el cas de Madrid, on es van invertir 55,4 milions d'euros. Per cada euro d'inversió a Madrid se'n va invertir dos a Catalunya", ha  reblat.

A més, Santamaría ha demanat “més seriositat” a diferents membres de la Generalitat perquè han aprofitat el problema en el sistema informàtic per afirmar que en una Catalunya independent Rodalies funcionaria molt millor. 

La vicepresidenta espanyola ha criticat que s'aprofiti la incidència a la xarxa ferroviària per fer “campanya”: “Crida l'atenció aquesta campanya poques hores abans d'unes eleccions”. 

Finalment, ha indicat que “alguns sembla que busquen que es produeixin aquestes coses per poder alimentar discursos que no tenen a veure amb les necessitats dels ciutadans”. “No pot ser que qualsevol assumpte s'utilitzi per a la reclamació constant”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 schumacher, Barcelona, 23/05/2015 - 20:09

La sra. Pegy continua diciendo mentiras enormes, es la tecnica de Faes, miente , miente, miente que al final la gente se lo creera. Barcenas no existe, Blesa tampoco, Rus aun menos, Rato nada de nada, todo son inventos de la izquierda y el populacho

#8 Josep-Maria, Barcelona, 23/05/2015 - 12:28

La Generalit., ajudada per l'islam radic., ha sabotej. rodalies per culpar "Madrid" de les conseq. (de res, don Jorge).
O ha sigut. la Realitat dels fets. Si és així, la sra. Realitat afavoreix el soberan. i se li ha d'aplic. una llei: en època d'elecc la Realit ha de ser imparcial (oi, sra. Soraya)

#7 Xipolleig, Barcelona, 22/05/2015 - 20:36

En canvi l'estat, mitjançant Adif el que aconsegueix és que els catalans no utilitzin rodalies per desplaçar-se.
La Menina de la Moncloa, hauria de preocupar-se menys de la rojigualda i més de les persones.
Abandonin el sectarisme i la intolerància i acceptin la democràcia

#5 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 22/05/2015 - 15:54

Doncs aquestes subvencions, per l'estat de les rodalies, sembla que han anat a parar a una altra via, aquella del xoc de trens i etc, etc.

#4 BEJOTA, BCN, 22/05/2015 - 14:59

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.

#4.1 BEJOTA, BCN, 22/05/2015 - 15:00

ABANS ERA EL "ESPANYA ENS ROBA",OI?JA NO COLA RES...COLLA DE MENTIDES !

#4.2 BEJOTA, BCN, 22/05/2015 - 19:49

Però per ments limitades com la teva simplement faré servir els teus propis arguments: dels 2 milions només van votar un 0,2 en contra de l'estat independen. És a dir, en contra de la independència de CAT va votar només el 3,2 del total del cens. Golejada total de l'independentisme!!!!!!