Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2017. 16:44h.

El Govern espanyol avisa d'una “recessió” a Catalunya

Sáenz de Santamaría assegura que “la Generalitat està creant les condicions per a una aguda desacceleració”

El Govern espanyol avisa d'una “recessió” a Catalunya

Soraya Sénz de Santamaría

El Govern espanyol ha advertit sobre el risc de recessió a Catalunya si la Generalitat continua endavant amb el full de ruta independentista. “La inestabilitat pot perjudicar l’economia catalana i pot acabar provocant una recessió a Catalunya, i això afectaria al creixement del PIB”, ha assegurat la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Sáenz de Santamaría ha exposat que la inversió ha caigut un 10% a Catalunya i les reserves d'hotel a Barcelona ha experimentat una davallada d'entre el 20 i el 30%. Amb aquestes dades a la mà, la número dos de l'Executiu central ha sentenciat que “la Generalitat està creant totes les condicions perquè a Catalunya hi hagi una aguda desacceleració”. “Els esdeveniments a Catalunya estan posant en risc la recuperació econòmica i, per tant, la creació d'ocupació”, ha afegit.

La vicepresidenta espanyola ha ofert diàleg al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però “en el marc de la llei i al Congrés dels Diputats, on es prenen les grans decisions del país”. Sáenz de Santamaría, d'aquesta manera, ha convidat Puigdemont a participar en la “comissió d'estudi per a l'avaluació i la modernització de l'estat autonòmic”.

“Allà pot fer les seves reflexions, els seus plantejaments i les seves propostes. Al nostre marc constitucional no hi ha res immutable i tot es pot parlar”, ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Alexei, Bcn Sants, 14/10/2017 - 13:56

Només a Catalunya seria la recessió?

#2 PAco, Bcn, 13/10/2017 - 17:20

El 90 % de las empresas que se han marchado tenian su sede en Barcelona. Fuera garruos carlistas del tractor!!!!
Barcelona comunidad autonoma ya!!!

#1 Memo, Bcn, 13/10/2017 - 17:05

Terrorifico.....540 empresas han salido de Cataluña entre el 1 y el 10 de octubre por 22 que han entrado. Lo que supone la mitad de su Pib.
Esto va ser la debacle omo las empresas alemanas se marchen

#1.1 Jaime's Txeguevar, Poblenou Barcelona, 14/10/2017 - 08:15

¿Para quiién va a ser el adebacle? ¿Para las peluqueras del Baix Llobregat o una parte de este? ¿Para los pensionistas de toda Cat o parte de ella? ¿Para todo el personal laboral o administrativo eventual de las AA.PP.? Al final aplicarán no el artículo 155 de la Constitución Española si no las 255 medidas (buscar internet). Más recortes sí o