Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2012. 15:23h.

El Govern espanyol colla la Generalitat

Presenta recurs d'inconstitucionalitat contra l'euro per recepta i les taxes judicials

El Govern ha anunciat un recurs al Tribunal Constitucional contra la taxa d'un euro per recepta que s'aplica a Catalunya perquè sigui aquest qui dirimeixi sobre la capacitat, o no, de les autonomies per implantar el pagament de l'euro per recepta i ha recordat a la Generalitat que "ha de complir la Constitució i les lleis".

Així mateix, la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que també es recorrerà una altra taxa, en aquest cas en l'àmbit judicial, que també aplica la Generalitat.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la portaveu ha recordat que el Consell d'Estat va dir que les comunitats autònomes no poden incidir en la fixació d'aquests preus de productes sanitaris.

La número dos de l'Executiu espanyol ha assenyalat que aquest recurs s'ha d'interposar després que "no hi hagi hagut acord" amb el govern d'Artur Mas a les negociacions mantingudes des que es va posar en marxa la mesura.

"Es considera que vulnera la normativa prevista a l'Estat per garantir la coordinació de la sanitat i la igualtat dels espanyols. Aquesta taxa grava per dues vegades l'adquisició de medicaments", ha justificat.

Els recursos al Constitucional s'han presentat amb caràcter d'urgència i s'ha demanat a l'alt tribunal que suspengui la mesura de forma automàtica si els admet a tràmit mentre no hi hagi una sentència.

Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 fideli, rdnes, 15/12/2012 - 10:54

españa està en guerra amb catalunya, i des de diversos fronts....

#13 Xipolleig, Barcelona, 14/12/2012 - 20:56

L'integrisme espanyol s'ha proposat dividir,empobrir i finalment anihilar l població catalana, més enllà de sigles polítiques,orígens o creences
Espanya perjudica greument la salut dels catalans, i a la llarga també perjudicarà la dels espanyols.
Un mal invent en mans de pèssims gestors.

#12 spanish, Madrdi, 14/12/2012 - 20:19

ja te nassos que sigui el PP el que tregui l´espoli de l´euro per recepta.......jajjajajajaajaa

#11 Sóc jo, Girona, 14/12/2012 - 20:15

Que consti que l'euro per recepta es molt impopular i no és tenia d'instaurat, però desenganyem-nos el govern central no el presenta el constitucional per beneficiar els ciutadans, ho fa per escanyar més si cal les arques de la generalitat i així tenir-nos més a les seves mans.

#10 rafa, lleida, 14/12/2012 - 18:38

Bueno, estaréis contentos, ES lo que deseábamos todos, o no ?, entiendo q cuando se implanto este ''impuesto'' TODOS lo repudiábamos, ahora como es el gobierno central el que pide su retirada cambiamos de opinión,. Si llega a ser el Govern, aplaudiríamos, MUCHA FALSEDAD.