Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2018. 16:53h.

El Govern espanyol comença a governar a Catalunya

El Ministeri d’Educació planteja fer el castellà llengua vehicular amb el 155

El Govern espanyol comença a governar a Catalunya

Íñigo Méndez de Vigo

El Govern espanyol estudia incloure una casella en la preinscripció escolar perquè les famílies puguin escollir el castellà com a llengua escolar per als seus fills. El secretari d’Estat d’Educació, Marcial Marín, ha assegurat que “som sensibles amb el problema”, però que encara “hem de saber si aquesta és matèria que ens correspongui en aplicació del 155”.

L’Executiu central anunciarà la seva decisió al respecte en les properes setmanes. Aquesta casella en la preinscripció és una de les reivindicacions que el col·lectiu AMES ha fet per carta al Ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo.

D’altra banda, Marcial Marín ha explicat que el ministeri ha ampliat la investigació per un suposat adoctrinament a les escoles catalanes als llibres de text de Primària. Fins ara, la investigació es feia només als llibres de Secundària.

Publicitat
Publicitat

85 Comentaris

Publicitat
#43 Sarola, Castelldefels, 16/02/2018 - 17:13

L'aplicació del article 155 ha sigut "oli en un llum". Ens agradaria molt que s'anes profonditzan en ell i que almenys durés 10 anys. Només pensar que no ens gobernin la colla de matats del regim Nazi-Kumbatá , ja fa il.lusió.

#42 Proposta, Bcn, 16/02/2018 - 15:54

Cal felicitar l'Arturu, sense ell mai haguèrem arribat a aquesta situació: 3 mil i escaig empreses fora, divisió entre familiars i amics, incertesa en tots el àmbits, i ara la auestió del català a l'escola que tothom creai ja era un fet.. No hi ha dubte que tenim uns líders acollonants.

#41 Pirrico, el purriano, Bcn, 16/02/2018 - 13:55

Purria, tranquil, ja podràs marcar la ix del castellà al proper curs jua jua jua

#40 Jordi BR, L'H, 16/02/2018 - 11:38

Una vez más intentando imponer lo que no consiguen en las urnas. La política lingüística tiene un consenso del 70% y parece que en Madrid no se han enterado o directamente se lo pasan por la entrepierna. No vengáis a dar lecciones de saltarse la ley

#39 joan, manresa, 16/02/2018 - 10:20

El Casal obrint la seva finestreta des de Moro-L'andina.--En el comentari d'ahir ens varem deixar una pregunta sobre la taula..Aquest plantejament sobre la llengua catalana,per l'article 155,nomes es refereix a CAT..??Preguntem ..,o potser afectarà al euskera del País Basc..??No..,segurament a Euskadi,no.No fos cas de tornar a temps ya superats