Política · 12 d'Abril de 2013. 15:37h.

El Govern espanyol controlarà els detectius privats

Hauran d'informar a Interior dels clients i els encàrrecs que reben

El Govern espanyol controlarà els detectius privats

Fernandez Días, amb Soraya, durant la roda de premsa

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l'avantprojecte de llei sobre la seguretat privada, amb l'objectiu de "adaptar una normativa" que no havia estat renovada des de 1992 i que arriba després que es destapessin diversos casos d'espionatge a Catalunya, que tenien com a protagonista l'agència Método 3.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que ha subratllat que la nova llei, en cas de ser aprovada a les Corts, suposarà una "regulació integral" d'un sector que ha patit una enorme evolució en els últims temps i que factura anualment 3.200 milions d'euros.

Per la seva banda, el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha detallat que la nova regulació normativa representarà un control més gran. Per començar, les empreses d'investigació privada s'hauran d'inscriure en un nou registre creat per a l'ocasió anomenat Registre Nacional de Seguretat Privada.

Hauran a més "documentar els encàrrecs contractats per escrit" i tots els informes que es facin "hauran d'estar a disposició de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

Tot i que ja hi ha un llibre-registre en el qual les agències documenten els seus casos, ara les empreses estan obligades a donar més detalls per llei i fer constar el client, el tipus d'encàrrec, els mètodes que s'utilitzaran i els resultats obtinguts.

A més, també hauran d'enviar al ministeri de l'Interior una memòria anual de les seves activitats i es veuran obligats a destruir les imatges de la investigació "anys després de la finalització la investigació llevat que estiguin immerses en un procés judicial".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Ricard, Reus, 12/04/2013 - 21:15

Estem a dos dies d'instaurar-se oficialment el Franquismes Constitucional, que de fet, de facto i oficiosament ja tenim... Ja ho va dir el dictador de "la grande y libre de destino universal", "lo dejo todo atado y bien atado"... Els seus cadells i acòlits estan acabant-ho de filar.

#4.1 Alberto Homar, España, 17/06/2013 - 16:58

España ya es un País de Nazis y detrás Hitler como su lugarteniente Jorge Fernández y al lado Eva Braun. Pero quien Demonios controlará al estado?
Sr. Ministro del Misterio del Interior Acuérdese de lo que le menciono "·hecha la ley hecha la trampa" , no tienen vergüenza ni catadura moral.

#3 pep, manresa, 12/04/2013 - 20:00

òstiliMas, tu, i de què viuran a partir d'ara la banda de La Vanguardia Española?.

#1 pepe, andorra, 12/04/2013 - 15:57

Los países de verdad como España y Andorra controlan la esfera privada, gastan dinero en armamento en vez de sanidad y permiten que su policía difunda documentos inculpatorios de origen desconocido. Pero si lo hiciera Cataluña, eso sería un gobierno totalitario y habría que denunciarlo, claro.