Publicitat
Política · 26 de Març de 2020. 08:50h.

El Govern espanyol desautoritza Buch

Recorda que el confinament total d'Igualada només el pot ordenar el Ministeri de Sanitat

El Govern espanyol desautoritza Buch

El Govern espanyol ha emès un comunicat a primera hora d'aquest dijous en què desautoritza el conseller d'Interior, Miguel Buch, a elevar a nivell dos el grau de confinament dels quatre municipis de la Conca d'Òdena, especialment afectats pel coronavirus.

L'Executiu de Pedro Sánchez recorda el Govern que aquest tipus de mesures només les pot acordar el Ministeri de Sanitat en virtut del decret d'Estat d'alarma que roman vigent des del passat 14 de març.

La nota difosa per Moncloa insisteix que l'Executiu espanyol segueix en tot moment les recomanacions de l'OMS i reitera que ha adoptat les mesures més dràstiques a Europa i de les més estrictes a nivell mundial per vèncer el coronavirus.

Però rebutja que Buch pugui signar l'ordre que va anunciar aquest dimecres en roda de premsa i que suposaria de facto que, a partir avui, en aquesta zona només puguin sortir al carrer els que prestin serveis essencials.

El Govern espanyol "diu una vegada més a la unitat d'acció entre les administracions" i reitera "la seva voluntat constant de coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes".

Davant la possible decisió unilateral per part de Govern, el Govern espanyol "diu una vegada més a la unitat d'acció entre les administracions" i reitera "la seva voluntat constant de coordinació i col·laboració amb les comunitats autònomes en la seva lluita contra la pandèmia".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Gerard de sarria, SARRIA, 27/03/2020 - 16:32

Que bé Rios. Antes muertos que partió. Diuen que el diner Fiat es a punt de desaparèixer. A veure que faran la mb aniria de mitjans de propaganda deficitaris.. Serà un bon espectacles.

#11 marc, barcelona, 26/03/2020 - 13:08

Vamos estan diciendo que si confinamiento total, que si blablaba, y no paramos de ver a la borregada repitiendo sus mantras y que haciendo lo que dicen ellos no habria contagios y la culpa es de madrid y luego resulta que ellosen lo que pueden no lo hacen ni lo ponen en practica, el politiqueo de siempre que solo busca reditos electorales.

#10 Fierecita, Montgat, 26/03/2020 - 13:01

El Portero de Discoteca se levanta cada día con una ocurrencia.
Sabe que es mear fuera de tiesto pero su función es decir "una nueva" para que alguien hable de estos golpistas.
Buch, aparte de chulo y mentiroso no sabes cuáles son tus competencias, como sigas metiendo la pata acabarás en la cárcel.

#9 Neferu, Barcelona, 26/03/2020 - 12:50

Sr. Buch. ¡¡Basta, basta de hacer política y de culpar a otros de su incompetencia. Si no sabe hacerlo mejor, si no tiene capacidad para dar más de sí, márchense ud y todo su equipo de gobierno, ya que están demostrando que no reunen
las mínimas cualidades para estar al frente de esta pandemia. ¡¡ Pidan ayuda, inútiles!!

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 26/03/2020 - 12:19

"Bruselas apoya al Gobierno español frente a las críticas de Torra por el coronavirus. El equipo de Ursula Von der Leyen respalda las medidas adoptadas por España para tratar de frenar la pandemia."

elespanol.com 20-3-2020


Els coneixen ja tant que fugen d´ells com de la peste bubonica.