Publicitat
Política · 21 de Novembre de 2018. 19:12h.

El Govern espanyol dóna un cop de mà als presos

L’Advocacia de l’Estat cessa l’advocat que volia acusar de rebel·lió els líders independentistes

El Govern espanyol dóna un cop de mà als presos

Pedro Sánchez i Quim Torra, durant la seva reunió a la Moncloa (foto: Govern espanyol)

L’Advocacia de l’Estat, un òrgan que depèn directament del Govern espanyol, ha rellevat l’advocat en cap del departament penal, Edmundo Bal, i responsable de defensar la posició de l’Estat en el judici de l’1-O.

L’advocada general de l’Estat, Consuelo Castro, ha cessat Bal per pèrdua de confiança, segons han informat fonts jurídiques. El relleu es produeix després del desacord amb les acusacions contra els líders del procés. Bal era partidari d’acusar els líders independentistes de rebel·lió, però Castro va optar per limitar l’acusació al delicte de sedició.

Des del Ministeri de Justícia s’ha destacat, poc després de conèixer-se la notícia, que “el lloc d’advocat de l’Estat en cap del departament penal és un del càrrecs de confiança del cos i, com a tal, depèn directament de l’advocada general”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rasca, Castelldefels , 21/11/2018 - 20:12

Bajada de pantalones.......No hace falta decir mas.

#1 Neferu, Barcelona, 21/11/2018 - 20:04

Yo no sé en qué términos está redactado el artículo de la rebelión pero, para mi, si no acatas las leyes de la democracia, si no haces caso de los avisos del gobierno, si no acatas las disposiciones de los jueces, para mi es que esa persona se está rebelando contra todo eso. Si eso no es rebelarse contra el estado de derecho, ya no entiendo nada