Política · 30 d'Octubre de 2012. 08:45h.

El Govern espanyol fa rectificar Reding sobre la independència

Comparteix ara que "la UE no pot reconèixer una declaració unilateral d'independència d'una part d'un Estat membre"

El Govern espanyol fa rectificar Reding sobre la independència

Viviane Reding

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, assumeix les posicions de l'Executiu espanyol, que sosté que Catalunya en cap cas no podria independitzar-se de manera unilateral i seguir a la UE.

Reding va enviar el passat 4 d'octubre una carta al Govern espanyol, segons informa El País, en què tracta d'aclarir la malifeta que ella mateixa va crear amb unes declaracions al Diario de Sevilla.

No només "lamenta" la interpretació que es va donar a Espanya a les seves paraules, en què assenyalava que "cap llei no diu que Catalunya hagi de sortir de la UE si s'independitza" i diu que ha enviat una rectificació.

Afegeix un últim paràgraf amb una posició política clara: "Vull que no quedi cap dubte sobre la meva posició, que és igual a la posició expressada pel president Barroso en nom del Col·legi, i que coincideixo plenament en l'anàlisi del marc constitucional europeu que desenvolupes a la teva carta".

El "coincideixo plenament en l'anàlisi que desenvolupes" es refereix a una carta del, secretari d'Estat d'Exteriors, Íñigo Méndez de Vigo, a la qual ella està contestant. Ell assenyala que "l'article 4.2 del Tractat de la Unió Europea és terminant quan assenyala que la Unió ha de respectar les estructures fonamentals constitucionals i polítiques i la integritat territorial dels Estats membres, la determinació és competència exclusiva d'aquests. En conseqüència, la UE no pot reconèixer una declaració unilateral d'independència d'una part d'un Estat membre".

Finalment, la vicepresidenta conclou amb un altre missatge polític: "La meva intenció", assenyalava sobre la seva entrevista, "no era sinó explicar que confio en el sentit comú i en l'europeisme dels espanyols plenament per resoldre aquesta qüestió en l'àmbit domèstic que li és propi".

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#28 Lluis l'Esplugenc, Esplugues Llobregat, 31/10/2012 - 11:43

Ser fora de la UE, d'entrada es ser com els suisos i no els hi va tant malament, i a més comporta no està obligat a la normativa europea sobre capitals, com Suissa. Segur que la UE voldria negociar al dia següent no fos que Catalunya fos el paradís fiscal d'Europa. Massa ignorància madrilenya.

#27 ccc, bcn, 31/10/2012 - 04:46

la Sra Reding no ha rectificat, ha tornat a explicar el q ja va expilcar i van falsificar alguns diaris oficials de ´CiU.

#26 Pep, Bcn, 30/10/2012 - 19:54

Molts comentaris nacionalistes certifiquen el mal que ha fet el sitema educatiu català als notrres nins, que posa la identitat per sobre de qualsevol atre cosa.

#25 Bacus, Sort, 30/10/2012 - 17:06

I perquè hem de ser europeus ?, que es que sinó no som d'aquest mon ?, els anglesos ja fa temps que es van passar la UE per l'arc del triomf.

#25.1 Pensa una mica, Bcn, 30/10/2012 - 18:12

La diferència potser és que ells no depenen tant del sector de l'automòvil... Fora de la UE ni Seat ni la Nissan de la zona franca són viables... Pensa-hi.
Per altra banda, els anglesos se la passen per on vulguis, però continuen sent membres de la ue. Per qué serà?

#25.2 mel, Castellon, 30/10/2012 - 19:19

No es correcto. United KIngdom no pasa de la UE. Es miembro de pleno derecho de la UE. ¿no lo sabes?

#24 Pep, BCN, 30/10/2012 - 15:21

Coi, Quesada notícia cada cop està mes abaix. Ups