Publicitat
Política · 1 de Març de 2013. 14:41h.

El Govern espanyol impugna la Declaració de Sobirania

Sáenz de Santamaría afirma que "la nostra obligació com a Govern és complir i fer complir les lleis"

El Govern espanyol ha decidit impugnar al Tribunal Constitucional la declaració de sobirania de Catalunya. El Consell de Ministres ha adoptat aquesta decisió després d'analitzar un informe del Consell d'Estat segons el qual hi ha prou fonaments jurídics per impugnar la declaració.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha manifestat que "la nostra obligació com a Govern és complir i fer complir les lleis".

La número dos de l'executiu espanyol s'ha referit a l'informe del Consell d'Estat com a base per a aquesta impugnació, ja que el mateix assenyalava que "aquesta resolució és incompatible amb la Constitució", abans d'aclarir que es tracta d'"una impugnació, no un recurs d'inconstitucionalitat".

"Espero que de la mateixa manera que el Govern d'Espanya respecta els recursos de les autonomies, Catalunya entengui que hem de seguir el mateix procediment", ha afegit.

Soraya Sáenz de Santamaría
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, bcn, 02/03/2013 - 14:13

El primer ministro de Gales, Carwyn Jones, tampoco ha querido apoyar el proceso soberanista catalán ?tal como esta misma semana ocurrió con el presidente de la región de Flandes, Kris Peeters? diciendo que "no me atrevo a dar una opinión sobre el futuro de Cataluña".

#3 marc, Calafell, 01/03/2013 - 16:08

Aixó ja s'acabat, el procés ja està mort. Tota la resta que vulguin fer el Mas i el Junqueras i la resta de talibans, ja és fora de la llei. I si ho intentan, s'acabarà amb la seva vida política, el seu patrimoni, i segurament, amb conseqüències penals. Visca Catalunya! Visca la Terra!

#3.1 fideli, rdnes, 01/03/2013 - 16:18

La solució? Assemblea Constituent, declaració Unilateral de no reconeixement del dret i consti castellans(que quedi negat a l'ebre) i nou estat... que és un cop d'estat? I TANT! igual que españa ara:va neixer del cop del juliol del 36 contra la república, la legítima! un cop contra un altre, I PUNT!

#3.2 josep, bcn, 01/03/2013 - 17:41

Visca la verge de Montserrat! Fora catalanistes separatistes adoctrinadors i xixarel·lus pijo-progres.

Aquesta mala gent fins i tot ha a conseguit crear un cisme en la catalanitat: A valencia no ens poden veure per aquest supremacisme catalanista; allà pancatalanisme.

Volem unitat i força!

#3.3 fideli, rdnes, 01/03/2013 - 19:29

dedicat al terç de montserrat: puffffffffffff! (pet)

#2 fideli, rdnes, 01/03/2013 - 15:51

ja posats que impugnin també la de GIBRALTAR!

#1 Sergi, Badalona, 01/03/2013 - 15:11

......més independentistes al sac !!!!!. Al final ho aconseguiran i TOTS serem indepes. Quina traça que tenen en fer les coses. No hem de perdre el cap. Ells estan cada vegada més nerviosos.