Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2012. 15:12h.

El Govern espanyol insta els jutges a investigar l'esborrany

Saénz de Santamaría diu que els tribunals han de solucionar "les acusacions de determinades persones"

El Govern espanyol insta els jutges a investigar l'esborrany

Soraya Saénz de Santamaría

Després que el SUP hagi fet públic l'esborrany policial publicat avui fa una setmana al diari El Mundo, la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Saénz de Santamaría ha assegurat, que "hi ha dues circumstàncies que han de ser investigades: la filtració d'un informe, que ja investiga Afers Interns del Ministeri de l'Interior, i les acusacions de determinades persones, una qüestió, ha dit, que han de solucionar els tribunals".

La vicepresidenta ha recordat que no és el primer cop que hi ha filtracions. Per això, ha reiterat que el criteri sempre ha de ser el mateix: investigar aquestes filtracions i les seves circumstàncies.

D'altra banda, Saénz de Santamaría ha fet seves les paraules del ministre Cristóbal Montoro i ha recordat que a Espanya, no és que no es puguin tenir comptes fora, sinó que "s'han de declarar" i pagar pels rendiments dels diners que es tinguin en comptes a l'estranger.

I ho ha justificat al·legant que si no es fa, "no només es defrauda Hisenda, sinó a tots els espanyols". En aquesta línia, ha afirmat que l''obligació del ministre d'Hisenda és investigar si existeixen aquests comptes a l'estranger, i en cas de delicte, actuar".

La portaveu també s'ha referit a la polèmica entre el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i el fiscal en cap del TSJC, Martín Rodríguez Sol. Soraya ha assenyalat que el Govern dóna per bona la comunicació de l'acusador públic de l'Estat pel "principi d'unitat d'acció i la dependència jeràrquica" que es basa en la Constitució.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 contribuyente, Santo Domingo, 24/11/2012 - 12:30

¿Como que "insta"? si es su puñetera obligación, ¿y que hacen con su inhibición sobre las declaraciones secesionistas? estás tipificadas penalmente como inducción a la sedición 580 de CP, cuando es un delito perseguible de oficio ¿por que no "insta"?

#11 Terraxa, Terrassa, 23/11/2012 - 20:04

Amb informes com aquest els jutges no van enlloc. Sembla redactat pel germà tonto del Mortadelo.
No anirem enlloc si la policia fa coses com aquesta.
L'únic que se m'acut és que s'hagi fet públic per avisar als possibles corruptes, per a que tinguin temps de fer bugada.

#9 canela, torredembarra, 23/11/2012 - 18:32

Els jutges el que han de fer és la seva feina. Hi han querelles per estafa de l'any 2007 que encara no se les han mirat.

#8 Trinity, BCN, 23/11/2012 - 16:54

igualet que l'11 M, una relliscada del portaveu pepero del govern i efecte boomerang en els resultats de les eleccions

#7 Guillem de Varòic, Varòic, 23/11/2012 - 16:08

Els jutges estan ocupadissims amb els casos de corrupció del PP, tants que no tenentemps per a res més perque tenen els jutjats saturats de feina.