Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2020. 10:12h.

El Govern espanyol intenta rentar la seva imatge

Sanitat investiga comptes a favor de la gestió després de la polèmica de la Guàrdia Civil

El Govern espanyol intenta rentar la seva imatge

El Govern espanyol està investigant l'origen de les desenes de presumptes comptes falsos de Facebook que es dediquen gairebé en exclusiva a difondre els missatges del Ministeri de Sanitat i elogiar la gestió de l'Executiu.

El Ministeri de Sanitat ha detectat que, des del passat divendres 17 d'abril, és víctima d'activitat fraudulenta per part de diversos comptes "aparentment falses" que generen "interaccions massives en publicacions concretes" del compte oficial de Facebook.

Facebook està investigant aquests comptes després que Sanitat posés "en coneixement de Facebook l'existència d'una activitat anòmala en el seu compte oficial", ja que, segons un comunicat, aquests comptes "no comptaven amb seguidors, no tenien publicacions i havien estat creades a la mateixa data".

El comunicar coincideix amb la polèmica desfermada arran de les declaracions del general José Santiago, cap d'Estat Major de la Guàrdia Civil, sobre la lluita de les Forces de Seguretat contra les 'fake news' a la roda de premsa diària que ofereix el Govern espanyol en el Palau de la Moncloa.

Santiago ha afirmat que se centren "d'una banda evitar l'estrès social que produeixen aquests rumors, i de l'altra, minimitzar el clima contrari a la gestió de crisi per part de Govern". "Tots aquests rumors -va afegir el general- els tractem de desmentir per les nostres xarxes socials".

Finalment, Sanitat subratlla que des del començament de la crisi "un equip de comunicació de el Ministeri de Sanitat realitza una intensa tasca de divulgació de continguts de caràcter informatiu basada en vídeos i infografies de servei públic i de caràcter professional".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Juan Ricart , Barcelona, 21/04/2020 - 21:09

No hay jabón suficiente en el mundo para lograrlo.

#2 vurdalak, Maliaño, 21/04/2020 - 16:08

Estos bulos andantes del gobierno ya no saben ni lavarse el culo, por cierto esta muertos politicamente muertos pero aun no lo saben.

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 21/04/2020 - 14:36

limpiar su imagen? después de las reuniones secretas con ERC eso ya es imposible, todo lo que ha venido luego ha sido más de lo mismo