Publicitat
Política · 25 de Gener de 2013. 08:47h.

El Govern espanyol no sap què fer amb la Declaració de Sobirania

Rajoy diu que el text aprovat pel Parlament "no serveix per a res" però encarregarà un informe a l'advocacia de l'Estat

El Govern espanyol no sap què fer amb la Declaració de Sobirania

Rajoy, a Perú

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ha afirmat que aprovar resolucions que no estan en l'esperit constitucional, en al·lusió a la Declaració de Sobirania del Parlament, "no serveix per a res", i ha insistit que el Govern aplicarà sempre la llei. No obstant això, l'Executiu demanarà un informe a l'advocacia de l'Estat per saber si ha de portar el text català al Constitucional.

Des del Perú, el líder del PP ha afirmat que "els espanyols no hem distreure'ns de l'objectiu essencial i pretendre posar en dubte tot". En aquest sentit ha afegit que "dir, afirmar o aprovar resolucions que no estan en l'esperit constitucional crec que no serveix per a res".

El Govern, ha afegit Rajoy, seguirà apostant per la convivència i el diàleg, però "aplicarà, com és la seva obligació, ja que per això ens han elegit els espanyols, la llei sempre i si és necessari amb més raó".

Tot i aquestes afirmacions, el govern espanyol demanarà un informe a l'advocacia de l'Estat sobre la Declaració de Sobirania. La intenció del govern de Rajoy és saber com ha d'actuar en aquest assumpte per no trobar-se que quan vulgui aturar jurídicament el procés ja sigui massa tard.

És a dir, conèixer si cal recórrer-la al Tribunal Constitucional i què pot passar en un futur si s'opta per no presentar recurs. Així ho ha explicat el president espanyol als periodistes que l'acompanyaven en l'avió que el portava del Perú a Xile. En aquest sentit, Rajoy ja ha avisat que el seu executiu "aplicarà la llei sempre".

Rajoy també ha estès la mà a Artur Mas, "apostant per la convivència i pel diàleg" i advertint-lo que "per descomptat, el govern aplicarà, com és la seva obligació, la llei sempre, ja que per això ens han elegit els espanyols".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#27 contribuyente, Santo Domingo, 26/01/2013 - 11:55

Exigimos la aplicación de las Leyes Constitucionales españolas para detener el desafío sedicioso de los separatistas catalanes y sus contumaces actuaciones y declaraciones delictivas en cumplimiento de las leyes vigentes en el Reino de España.

#27.1 Moles, Les Ardenes, 27/01/2013 - 22:46

Si la República Dominicana junto con Haití hubieran seguido tus directrices, ahora en estos momentos no serian independientes, curioso verdad?

#26 joan, manresa, 25/01/2013 - 20:07

tinu.)..,¿ Pro que cull...s..,sa cregut Vosté...?? hem cotizat i treballat tota la puta vida,portant alguns mes de 45 anys de treball i ens els primers sense cobrar rés per apendre ofici...,i Vosté sens riua a la cara...,Prou ya Sr.Rajoy,només demanem als Deus,que caiguin las "plagas"sobre el PP

#25 joan, manresa, 25/01/2013 - 20:02

tinu.)pensionistas...,amb forma ruïn...,¡¡ Pro que sa cregut Vosté..!!!!.....,Ens aumenta un 1 %,i en fa una lloança bramant que respecta las pensions ,i ens clava un punt més del IRPF...,i pasem a cobrar menys que l'any pasat...¡¡ La mare......,!!!,pensionistas que pàguem un 17 ? IRPF..,(cont.

#24 joan, manresa, 25/01/2013 - 19:58

tinu.) ens haurían camelat i no hauríem arrivat amb aquesta situació.Are ya es tard.Veurem com acaba axó....Sr.Rajoy,Vosté es un triler,un triler de poca inteligencia...,vosté podía fer jugades inteligents amb els poders economics i las grans fortunas...,pro no,Vosté a anat per els pobres (cont.

#23 joan, manresa, 25/01/2013 - 19:54

tinu.)que axó tindría data de caducitat. Uns per trobar el vestit estret i altres per tobar-lo ample.I a Catalunya ya hem dit prou...,pro no patexin Srs. del PP,en seguirán d'altres.Vosté només entenen de malas educacions ,tics dictatorials ,i mol poca inteligencia...,amb un dit de front (cont.