Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2020. 21:26h.

El Govern espanyol rebutja l'autodeterminació

Montero parla de "conflicte polític a Catalunya"

El Govern espanyol rebutja l'autodeterminació

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat després de la reunió entre els executius català i espanyol d'aquest dimecres que "el Govern d'Espanya no comparteix el suposat dret d'autodeterminació". La ministra, que ha comparegut després de la reunió en representació de l'Executiu central, també ha manifestat que espera que les reunions serveixin per "reconstruir la convivència de Catalunya" i de "Catalunya amb Espanya", que ha qualificat com a "conflicte polític".

"Cada part ha expressat quin és el seu pensament. Torra ha donat la seva opinió i, amb la mateixa claredat s'ha exposat que el Govern d'Espanya no comparteix el suposat dret a l'autodeterminació" ha apuntat Montero.

La ministra ha manifestat que les solucions al conflicte "són complexes" i que "requeriran intensitat que permeti que puguem reconstruir la convivència de Catalunya i de Catalunya amb Espanya". "Hem de cosir les ferides, reconstruir els ponts i crear les condicions per crear un clima de convivència entre catalans, siguin o no independentistes, i de Catalunya amb Espanya" ha dit.

"Som conscients que es tracta d'una negociació complexa i no esperem fruit en el curt termini. Volem insistir, tenir perseverança per veure quins punts de trobada ens permeten avançar" ha indicat la ministra. "Les posicions són allunyades, res coincidents, per això és necessari el diàleg. Cal construir propostes que superin la situació en què ens trobem en aquest moment", ha assegurat, recordant que "encara estem en les antípodes en algunes de les matèries que es volen abordar".

 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Veciana, Barcelona, 27/02/2020 - 15:11

¿Conflicto Cataluña -España? Cataluña es parte de España. Los sociatas aceptan el marco mental de los separratas.El lenguaje es sumamente importante.

#2 Ozú!, Madriz, 27/02/2020 - 13:54

Uztede vozotro tranqui, que de derterminasióng ná de ná, que sus habei creio, hat-ta aqui podríamo xegá, a tricá de lo lindo, vale, a cortá carretera, vale, pero no abusei, malahes, que a no tardá los del trullo van a salí tós. pero no pidai el oro y el que tenei de vecino por el Ravá.

#1 Lince, Cubellas, 26/02/2020 - 22:01

Conflicto político y genocidio cultural.
Pero claro, no buscáis trabajo, preparáis oposiciones en CAT, no usáis la administración pública catalana, no matriculáis a los hijos., no escucháis las radios y tv. públicas catalanas....
Nos tenéis abandonados y entregados!!! Por unos presupuestos. !que poco valemos!