Publicitat
Política · 27 de Març de 2015. 14:06h.

El Govern espanyol reclama a un ajuntament de Lleida els ajuts del Plan E

El cas del municipi de la Portella arriba fins al Constitucional

El Govern espanyol reclama a un ajuntament de Lleida els ajuts del Plan E

Imatge del web del Pla E amb la presentació de Zapatero

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid planteja al Tribunal Constitucional l'eventual inconstitucionalitat del primer Plan E i ha paralitzat aiixí la petició del Govern espanyol a l’Ajuntament de la Portella (Lleida) de tornar més de 150.000 euros d'una ajuda del pla.

El Govern espanyol, l'any 2008, va aprovar l'anomenat Fons Estatal d'Inversió Local, que popularment es va conèixer com a Plan E, o Pla Zapatero. Es tractava d'ajudes a municipis i entitats locals per dur a terme petites obres amb l'objectiu de fomentar l'ocupació. El segon Plan E, que es va aprovar en 2009, va ser declarat inconstitucional per una sentència del Tribunal Constitucional.

Aprovades i lliurades les ajudes, i realitzades les obres, l'Executiu espanyol va començar a requerir la devolució de les esmentades ajudes, en la majoria de casos per simples defectes formals en la seva tramitació. Fins i tot en alguns casos, com el de l'ajuntament de Calataiud (Saragossa) perquè el cartell anunciador del Plan E no era de les dimensions suficients.

El segon Plan E, que es va aprovar en 2009, va ser declarat inconstitucional per una sentència del Tribunal Constitucional. L'Ajuntament de la Portella s'ha vist immers en un plet amb l'Administració central, en el qual es reclama el reintegrament d'una ajuda de més de 150.000 euros per mers defectes formals en la tramitació administrativa, si bé l'obra objecte de l'ajuda -la millora de la xarxa de clavegueram local- es va realitzar efectivament, i es va contractar als treballadors que preveia l'ajuda.

Abans de dictar sentència i a instància de la defensa de l'ajuntament, a càrrec de l'advocadessa Maite Nolla, la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid ha decidit suspendre el plet i plantejar la qüestió d'inconstitucionalitat perquè el primer dels anomenats plans E sigui, també, declarat inconstitucional.

Maite Nolla, amb Daniel Sirera, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pere comes , bcn, 28/03/2015 - 11:04

i on hi es el problema? Els diners no són del govern español són dels espanyols, de tots i s'han de gastar seguint les condicions, O que? o fem uns calerets en benefici d'algú.

#2.1 egarense, Terrassa, 28/03/2015 - 15:12

Hombre algunos calerets , le deberían de caer con este plan a la empresa que le puso hierba artificial
a casi diez campos de futbol de la ciudad de Terrassa a un coste aproximado de 200.000 euros por campo, la empresa creo de alguien vinculado al Barça y empleos no mas de 4 ,se deberia de mirar esto