Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2012. 15:05h.

El Govern espanyol treballarà "pel bilingüisme al carrer"

Sáenz de Santamaría creu que "ha d'existir en l'àmbit educatiu i de l'administració"

La vicepresidenta i portaveu del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que "el govern considera que el que s'ha de promoure en totes comunitats autònomes que tenen una llengua oficial pròpia, a més del castellà, és aquest bilingüisme integrador i equilibrat que es practica al carrer".

En aquest sentit, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres ha apuntat que "el que es traslladem a totes les institucions i així ho entén el govern és que hem de treballar per aquest bilingüisme, per aquesta cordialitat que hi ha en l'àmbit de carrer i que ha d'existir en l'àmbit educatiu, de l'administració i en el conjunt de les institucions públiques".

Sobre l'entrevista de Rajoy amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; Sáenz de Santamaría ha remarcat "l'entesa entre tots dos en la necessitat que Espanya emprengui reformes estructurals en el camí de la consolidació fiscal i en el camí de la creació d'ocupació".

Finalment, ha dit que "entre les dues administracions hi haurà diàleg i abordarem aquest o altres temes però sempre en el ple del respecte del que és la Constitució i la legislació vigent".

Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#25 Kefes, Sitges, 06/02/2012 - 10:36

Que be! La Sra. Sáenz es decideix a millorar el bilingüisme.
Pot començar per l'universitat, i l'administració de justícia, les policies estatals i l'exercit i continuar per les assegurances, el cinema i l'etiquetatge.
En tots aquests àmbits esperem la seva bona gestió amb el bilingüisme de carrer.

#24 Jordi, girona, 04/02/2012 - 22:08

Dedica't a l'ECONOMIA i no a la recastellanització de Catalunya

#23 Jan, Barcelona, 04/02/2012 - 12:35

Treballarà pel bilingüisme al carrer? Doncs tindrà molta feina intentant convertir en bilingües tots aquests espanyols i llatinoamericans monolingües.

#22 Victor, Reus, 04/02/2012 - 12:17

Hola, jo tambe em dic Victor pero soc normal. No estic sota tractament psiquiatric ni prenc antisicotics per combatre la esquizofrenia. Tinc un munt d'amics i estic perfectament adaptat a aquesta terra que m'ha acollit amb generositat. Els meus fills i nets parlen catala i estic encantat.

#22.1 Víctor, Reus, 04/02/2012 - 18:47

¡Qué fuerte! No sabe ni escribir su nombre y hace faltas en catalán. Vaya troll más inútil.

#21 Joan Capó, Esporles, 04/02/2012 - 11:38

I a la policia? I a l'exèrcit? I als registres mercantil i de la propietat? I als jutjats? I a les sales de cinema? I a les TV privades i públiques estatals? I als prospectes dels medicaments? I a les instruccions dels aparells? I al Congrés? I al Senat? I als tribunals estatals? I a Europa?