Publicitat
Política · 15 de Setembre de 2020. 14:59h.

El Govern esquiva els morts de Companys

Budó només insta l’Estat a demanar perdó pel seu afusellament

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa, ha instat -tal com ja va fer Quim Torra- l’Estat espanyol a demanar perdó per l’afusellament de Lluís Companys però ha passat de puntetes quan li han recordat els morts a Catalunya sota la seva presidència.

Quim Torra va exigir que Espanya, amb el president del Govern i el Rei al capdavant, es disculpessin per l’afusellament de l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys. “Pels morts sota la presidència de Lluís Companys qui ha de demanar perdó?”, li ha preguntat e-notícies, a més de recordar que aquest va ser “un període de violència revolucionària” que va deixar vuit mil morts.

“Reparar la memòria democràtica passa per reparar els danys. Es va afusellar un president de la Generalitat de Catalunya i el president ja va dir el que havia de dir”, ha dit Budó. També ha lamentat que Espanya encara no “ha demanat perdó” per l’afusellament “per part dels franquistes” de l’expresident.

“La reparació de la memòria històrica passa per demanar perdó. Aquí hi ha alguns que ja ho van fer i d’altres que encara no ho han fet i segurament no ha estat equilibrat”, ha defensat.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 Gregari, VNG, 16/09/2020 - 20:00

Si no se hubiera armado al pueblo en Barcelona y Madrid, no hubiera habido guerra civil, por que los subrevados sólo querian poner control militar en orden público, y corregir la deriva revolucionaria que toleraba el gobierno.

#14 electra, Barcelona, 16/09/2020 - 09:33

Ja que ho demaneu per en Companys demaneu també per tots els morts i represaliats de la guerra, molts dels boxins de dretes eren pares i avis d'alguns "independentistes"

#13 Neferu, Barcelona, 15/09/2020 - 22:56

Menuda cara de loco. Mirándole no me extrana las cientos de condenas de muerte como firmó y ejecutó. Que la Generalitat pida perdón también por los asesinatos que cometió este demente al que han convertido en héroe.

#12 Pere, Lleida, 15/09/2020 - 21:14

Sr. Rius, ets el meu ídol.

#11 Pepe, Alacant, 15/09/2020 - 19:25

El Govern esquiva la historia, la realidad, e incluso el sentido común, Companys fue autor y cómplice de la peor represión republicana de retaguardia, del saqueo de bienes de cuantos tuvo a su alcance, de traición a la República Española, por dos veces, en 1934, y en 1938 cuando conspiró con los ingleses para lograr una paz separada, una perla.