Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2012. 19:28h.

El Govern estatal fa informes sobre la secessió

La vicepresidenta diu que faran "el que sigui necessari" per a evitar la independència

El Govern estatal fa informes sobre la secessió

La vicepresidenta, durant la roda de premsa

El Govern espanyol ha encarregat informes sobre una possible independència de Catalunya. Així ho ha confirmat la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Santamaría ha estat preguntada sobre un informe del Ministeri d'Exteriors publicat dilluns pel diari El Mundo, segons el qual Catalunya perdria el 19% del PIB en cas d'independència.

La vicepresidenta ha justificat que "quan hi ha qüestions polítiques d'especial transcendència, el més lògic és que un govern abans de prendre posició i per fonamentar la seva posició, estudiï les conseqüències polítiques, econòmiques i socials que té qualsevol assumpte".

També ha dit que no es descarta que se'n facin més ja que l'Estat  ha de tenir un "coneixement fundat, seriós, solvent i realista de les conseqüències que pot tenir per al conjunt d'Espanya i per a una part d'ella una decisió d'aquesta naturalesa, com hi haurà informes de naturalesa jurídica i econòmica que porten a terme els diferents ministeris".

D'altra banda, ha insistit en què el Govern espanyol "farà el que sigui necessari" per a evitar la independència de Catalunya. En aquest sentit ha comentat que "fem el necessari i parlem per treballar i seguir tots junts perquè per a una immensa majoria d'espanyols, Catalunya és important i la sent com a pròpia, i també hi ha una amplíssima majoria de catalans que se senten espanyols".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#6 jo, bcn, 09/11/2012 - 01:27

dient q faran el que sigui per imperdir-ho, poca credibilitat te l'estudi...a part, si com diu ella "una amplissima majoria de catalans es senten espanyols" el millor q poden fer per evitar la independencia es deixar-nos votar

#5 Spock, Barcelona, 08/11/2012 - 21:03

Quan el gobierno de España diu que "farà el que sigui necessari" es refereix a l'utilització dels fons reservats (que poden utilitzar a la seva disposició sense justificació), l'espionatge del CNI (Centro Nacional de Inteligencia), etc.

Quan no hi han arguments, només queda el recurs del joc brut.

#5.1 Pobre, xaval, 08/11/2012 - 22:10

Y cuando no hay argumentos, los independentistas siempre hacéis este tipo de comentarios chorras.

#4 Jordi f.f., Mataro, 08/11/2012 - 20:49

Es normal que no quieran perder su sentido castizo y el recuerdo a Franco. Pobrets !

#4.1 eng?, bcn, 08/11/2012 - 22:10

eng, que la noticia de la encuesta CEO no es esta!

#3 barretinaire, bcn, 08/11/2012 - 20:13

El percentatge del PIB que suposadament perdríem serà un problema nostre, no dels espanyols. Això se'n diu "falsa empatia". Que no es preocupin pel futur dels catalans que ja ens espavilarem tots sols.

#2 americata, usa, 08/11/2012 - 19:53

po' mu bien! Diu aquesta bruixa que "una amplíssima majoria dels catalans se senten espanyols". Si maca, un 20% aproximadament segons les enquestes