Publicitat
Política · 9 d'Agost de 2012. 18:25h.

El Govern estatal obre una oficina consular honorària a les Illes Marshall

Pretén millorar "la protecció i assistència eficaç dels nostres residents i turistes en aquella zona"

El Govern estatal obre una oficina consular honorària a les Illes Marshall

El ministre d'Exteriors, García-Margallo, en una foto d'arxiu

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha anunciat aquest dijous la creació d'una oficina consular honorària d'Espanya a les Illes Marshall, un conjunt de 29 atols i cinc illes a la Micronèsia que tenen una població total d'uns 60.000 habitants.

Segons l'ordre, la creació d'aquesta oficina honorària es justifica "per la gran extensió d'illes cobertes des del Consulat General d'Espanya a Manila i la complexitat de les comunicacions que dificulten la protecció i assistència eficaç dels nostres residents i turistes en aquella zona".

La iniciativa ha estat realitzada "de conformitat amb la proposta formulada per la Ambaixada d'Espanya a Manila (Filipines)" i amb l'informe favorable de la Direcció General d'Espanyols a l'Exterior i d'Afers Consulars Migratoris i de la Direcció General per a Amèrica del Nord, Àsia i Pacífic.

Les Illes Marshall, situades al nord-est d'Austràlia, es van independitzar dels Estats Units al 1990. Anteriorment havien estat sota domini japonès, alemany o espanyol. De fet, van ser descobertes per Álvaro de Saavedra Cerón al 1529.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Almogàver , La Sagrera , 11/08/2012 - 13:49

Per a mi a qui tingui calers per a fer de turista a aquelles i altres illes, el poden donar pel sac.

#4 Tio Canya, Ala Frugell, 10/08/2012 - 14:04

Carai i perqué no a l' illa de Perejil amb consol en forma de Cabra hispanica amb la rojigualta. Visca Gibraltar,Perejil, Guam, Puerto Rico, Cuba, Filipines, illes dels Faisans, Xafarines, Alboran,Formigues, Medes, Peñon de Velez, Peñon de Alhucemas,Columbretes, lliures d' Espanyols de tota menaaa

#3 33, Catalunya, 10/08/2012 - 08:49

La propera oficina serà a Raticulín i la inaugurarà en Trillo

#2 Aragorn, Mordor, 09/08/2012 - 23:38

¿Sabe el redactor de la noticia lo que es un cónsul honorario? Es un señor que vive allí y como mucho, alguna vez, le pagan los gastos de las gestiones que tenga que hacer para el Gobierno español, y si no, no le pagan nada.

#2.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 13/08/2012 - 01:51

No te gastes para esta gente hacer "periodismo" es tirar de eslogan y como mucho de tweter ... El dia que descubran la Wikipedia subirá enteros la calidad de este medio de "comunicación"....

#1 Xipolleig, Barcelona, 09/08/2012 - 23:09

Per això serveix Espanya perquè els catalans, majoritàriament, els hi paguem xiringuitos com aquest a les Illes Marshall, per fer què ?, o perquè a Filipines aprenguin una llengua que els servirà el mateix que a un ratolí una cistella de bàsquet.
I després parlen de les oficines catalanes !!!.