Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2015. 17:56h.

El Govern evita assumir responsabilitats pel 9N

Ortega al·lega que van deixar el procés “en mans de voluntaris”

El Govern evita assumir responsabilitats pel 9N

Imatge de Joana Ortega declarant al TSJC.

L’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha assumit la responsabilitat de l’organització del 9N i ha assegurat que “aquest era un projecte de país i un compromís del Govern en compliment de diverses resolucions del Parlament”. En aquest sentit, ha afegit que el 9N tenia com a objectiu “donar resposta a la voluntat del poble català d’expressar-se lliurament sobre el seu futur col·lectiu”.

L’exvicepresidenta ha manifestat que el Govern va deixar “la gestió i execució en mans de voluntaris, dels més de 42.000 ciutadans i ciutadanes”. Ortega, a més, ha recordat que el TC mai va resoldre l’aclariment jurídic que havia sol·licitat el Gabinet Jurídic de la Generalitat.

Per tant, “no tinc cap consciència d’haver desobeït al Tribunal Constitucional, ni d’haver dictat cap resolució injusta, ni, molt menys, d’haver comès cap irregularitat econòmica”. “Si vaig informar del desenvolupament i el resultat del procés participatiu des del recinte firal de Montjuïc, va ser perquè, entenc que era obligació del Govern informar a la ciutadania d’un fet molt rellevant”, ha dit Ortega.

Qui era vicepresidenta del Govern el 9N ha asseverat que “en un estat democràtic donar veu als ciutadans és una obligació dels governs i entenc que vaig fer-ho bé, amb responsabilitats i respectant la legalitat”. Així doncs, afirma Ortega, “tinc la consciència absolutament tranquil·la respecte de la meva actuació”.

Per altra banda, també ha carregat contra el Govern espanyol per “no voler pactar els termes d’aquest acte de democràcia, però tampoc el va aturar”. En tot cas, “no va ser fins que va ser evident la transcendència i dimensió de la mobilització ciutadana pacífica i democràtica i el resultat del procés, quan es va instar la presentació d’aquesta querella”, ha subratllat Ortega.

Finalment, després de criticar que “no té cap sentit criminalitzar les actuacions polítiques democràtiques”, Ortega ha conclòs que “la política no ha de conduir-se pels tribunals del penal, sinó mitjançant diàleg, negociació i consens. Demano, doncs, que es posi fi a un procés que considero injust”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 aaron, Sant Celoni, 14/10/2015 - 19:57

?Mirad que grandes que somos, nos hemos saltado las leyes y hemos vencido al Estado? decían. Tv3% los saco mientras firmaba la consulta el MHP y cuando salía a Plz. Sant Jaume a ser masajeado por sus seguidores. Hoy se esconden como ratas, niegan todos sus actos. ¡ Míseros cobardes ¡.

#24 BEJOTA, bcn, 14/10/2015 - 17:20

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B.hi VA HAVER UN TRACTE QUE NO INCLUIA LA GENERLITAT.

#23 Joan del Bages, Manresa, 14/10/2015 - 10:24

Esperpèntic del tot. Indecencia política, Intel·lectual i moral. Aquesta trepa ha enfonsat el prestigi de Catalunya i ja poden anar congregant mariachis a les portes del Jutjat. Però quin sentit tenen de l'Estat de Dret ? Cap ! I a sobre covards de mena. Ara la culpa és dels voluntaris...

#22 Jordi, Zaragoza, 14/10/2015 - 08:12

Traidores y cobardes. Lo más miserable de España en el mismo gobierno autonómico. Del "no busquen otro responsable: soy yo" al "nosotros no sabemos nada". ¡Qué asco de gentuza!

#21 Bromo, bcn, 13/10/2015 - 23:39

Cobardes.