Publicitat
Política · 25 d'Agost de 2015. 14:43h.

El Govern evita parlar de Països Catalans

Munté afirma que s’ha volgut “treure punta” a les declaracions del conseller Gordó

El Govern evita parlar de Països Catalans

Neus Munté

El Govern ha volgut treure ferro a la conferència del conseller de Justícia, Germà Gordó, el passat 22 d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu, en la que demanava no oblidar “la Catalunya Nord, la Franja, les Illes i el País Valencià” en cas d’independència. Les declaracions han provocat malestar dels governs valencià i aragonès. 

La vicepresidenta, Neus Munté, ha afirmat en la roda de premsa posterior a la primera reunió del Consell Executiu que s’ha volgut “treure punta i generar polèmica” perquè el conseller “en cap cas va fer servir el terme Països Catalans”.

També ha assegurat que “no va parlar d’atorgar nacionalitats” en el cas que Catalunya esdevingui un estat independent. “Hi ha una voluntat de crear polèmica allà on no hi és”, ha reiterat tot i que ha admès “vincles comuns” entre aquests territoris. 

Munté ha recordat que l’adscripció de qualsevol territori depèn dels seus ciutadans i ha assegurat que “valencians, balears i aragonesos seran el que vulguin ser” alhora que ha insistit que les declaracions es van fer “en un ambient determinat”

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, Bcn, 25/08/2015 - 16:13

Mentre parlen de bajanades com aquesta, o la dels Paissos Catalans del Germa Gordo o de les Karmelades, no es parla de res mes.
NI del programa electoral, ni qui i com es pagarien les pensions, ni del dia despres.
I sobre tot no es parla del NUMERO QUATRE de la llista dels miracles.

#1 Carlos, Nova York, 25/08/2015 - 15:55

La voluntat de crear polèmica la teniu vosaltres des de fa molts anys, vicepresidenta. Ara ens fareu creure que el concepte de Països Catalans és aliè al vostre ideari nacionalista? Quina barra i poca vergonya.