Publicitat
Política · 30 d'Agost de 2010. 15:04h.

El Govern exigirà el nivell C de català als professors universitaris

Huguet ha valorat la iniciativa com una "mesura per tornar a l'equilibri"

El Govern exigirà el nivell C de català als professors universitaris

José Montilla i Josep Huguet, abans d'una reunió del Govern

El nivell C de català serà obligatori per als professors que vulguin accedir a una plaça a la universitat pública de Catalunya. La mesura l'ha confirmat a "Els matins" de TV3 el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. El seu departament espera que el consell de govern pugui aprovar abans de la fi de la legislatura el decret que fixarà aquesta obligatorietat per als professors universitaris. La iniciativa es posa en marxa després que el Govern ha rebut els últims anys queixes d'alumnes perquè alguns docents universitaris no entenen el català i els obligaven a fer els exàmens en castellà.

Huguet ha valorat la iniciativa com una "mesura per tornar a l'equilibri". "La major part de professors és competent lingüísticament en espanyol i no és així amb el català. Amb aquesta mesura el que aconseguim és una competència equilibrada", ha assenyalat Huguet.

El departament que dirigeix espera que el Govern pugui aprovar abans d'esgotar la legislatura un decret que fixi aquesta obligatorietat per als professors universitaris de tenir el nivell C de català. El decret s'empararà tant en la llei d'universitats com en la llei de política lingüística i podria tenir llum verda en la reunió d'aquest dimarts.

La Generalitat s'ha decidit a regular aquesta qüestió després que en els últims anys ha rebut queixes d'estudiants perquè alguns docents els han fet expressar-se i fer els exàmens en castellà perquè no entenien la llengua catalana.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Maria, St. Cugat, 01/09/2010 - 20:44

A tots? a la classe política també? ui.... quin malt sort que ja se li acaba (de fet a la Xina potser que li parlin en el nostre idioma) ah... no, a ell se li parla amb Alemany, el sap.... carai

#14 Andrés, Badalona, 31/08/2010 - 15:35

Per què no envia el conseller d'Universitats als centres observadors pedagògics per veure el nivell real dels professors que hi ha a les universitats catalanes. Li puc assegurar que hi ha alguns que deixen molt que desijar.

#13 Esperança, Barcelona, 31/08/2010 - 15:13

I al Montilla per què no li exigeixen també?

#12 Raquel, girona, 31/08/2010 - 14:28

cuánto provincianismo. Viene un premio nobel inglés a dar clases de economía en Barcelona y no puede ja ja... eso sí, el recién licienciado pelotilla del catedrático sí que puede. Qué gente tan mediocre nos gobierna. Cataluña está en caída libre...

#11 Gustau, Seva, 30/08/2010 - 21:37

Sala i Martin diu: "Ara comprenc una miqueta millor "Ciutadans", potser tenen raó en moltes coses"