Política · 2 de Setembre de 2011. 20:06h.

El Govern farà una "defensa enèrgica del model lingüístic"

La consellera Irene Rigau anuncia un recurs a l'aute del TSJC contra la immersió lingüística

El Govern farà una "defensa enèrgica del model lingüístic"

Rigau, en una imatge de la roda de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha defensat la constitucionalitat de la immersió lingüística a les escoles catalanes malgrat la sentència del TSJC que obliga als centres docents a afegir el castellà com a llengua vehicular en un termini de dos mesos.

La titular del departament ha assegurat que el Govern presentarà "un recurs" a l'aute per "defensar amb tota fermesa un model que ha esdevingut patrimoni col·lectiu del nostre país que no ha generat conflictes, un model que no ha generat diferències i ha garantit la cohesió social".

Rigau ha instat a realitzar una "defensa enèrgica del model lingüístic escolar de catalunya", i ha remarcat que no hauran de complir la sentència perquè podran "tractar i demostrar que es perfectament legítim que el català sigui el centre de gravetat del model lingüístic" perquè alhora es garanteix el coneixement i ús del castellà arreu del territori.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 Pepe, Barcelona, 04/09/2011 - 21:39

Sra. Rigau, vostè viu en aquest planeta, oi? A Catalunya som bilingües, per tant, hi ha dues llengües igual d'importants. Deixis estar ara de fer reivindicacions lingüístiques, i estigui per la feina (falten profes, escoles amb barracons, dignifiqui els mestres...).

#25 josepxicot, Barcelona, 03/09/2011 - 21:39

El que ha de fer el Govern,es complir la lley,en el
moment que un jutge faci el que ha de fer,s´ha
acabat el broquil,quan un director d´una escola
sorti per la porta principal emmanillat,a les ho
res es farà efectiva aquesta llei.Hi ha un avant i
un després del 2 de Setembre,compte.

#24 joan, manresa, 03/09/2011 - 18:35

tinua.)uns es menguin el tall i altres els ossos..L'ensenyament ya es prou dur,com per que ,els pobres nous destinataris a places dels Instituts (alguns amb molts anys d'ensenyament)haguin de veure com sels putejen de dalt a baix,horaris,i el refuj del que no volen els titulars..Visiti,visiti.".

#23 joan, manresa, 03/09/2011 - 18:31

El Casal ,18,20h.--Estem segrs que la Sra.Consellera fará tot el quelcom estigui al seu abast...,¿ Será poc o molt...? Ella posará l'acent...,Per cert Sra.Consellera,com no es molt habitual que surti al E-noticies,el Miquel de la tertulia ,li fa un prec....---Del pernil no es just que uns (con.

#22 Políticament incorrecte, Barcelona, 03/09/2011 - 17:48

Com diu la consellera, es perfectament legitim que el catala sigui el centre de gravetat del model lingüístic. El que passa es que fins ara, el català es un centre de gravetat del tipus que els astrònoms anomenen forat negre, que de tanta gravetat no deixen sortir la llum ni els drets individuals.