Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2019. 15:29h.

El Govern festeja amb Tsunami Democràtic

Budó assegura que garantiran el "dret a vot", però també "a manifestació"

El Govern festeja amb Tsunami Democràtic

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que l'executiu "garantirà el dret a vot" les eleccions generals del 10de novembdre. Tanmateix, també ha dit que l'Executiu garantirà "el dret a manifestació" de Tsunami Democràtic, que ha convocat una mobilització en la jornada de reflexió.

Budó ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que "hem de fer compatible doncs que tothom tingui el dret a manifestació i el dret i el deure d'anar a votar". "L'objectiu del Govern és fer-ho compatible i fer-ho possible", ha afegit.

Finalment, la consellera de la Presidència ha insistit que "votar és un dret i com a Govern hem de garantir que la jornada electoral es desenvolupi amb normalitat" i ha fet una crida als catalans "a anar a votar i expressar lliurement el nostre futur polític".

La ministra de Justícia en funcions, Dolors Delgado, ja va advertir el passat dissabte davant la convocatòria de Tsunami Democràcit que la policia actuarà per prevenir la comissió de "delictes electorals" durant la jornada de reflexió o l'electoral del 10-N.

A més va subratllar que qualsevol acte que "distorsioni" la jornada de reflexió de les eleccions generals suposarà una vulneració de "drets democràtics i constitucionals" del conjunt de la ciutadania. L'article 144 de la LOREG estableix pena de presó de sis mesos a tres anys o multa de dotze a vint-i-quatre mesos a qui faci "actes de propaganda una vegada finalitzat el termini de la campanya electoral".

El delicte d'alteració de l'ordre de l'acte electoral es regula en l'article 147 de la LOREG, i en ell s'estableix que els que "pertorbin greument l'ordre en qualsevol acte electoral o penetrin en els locals on aquests se celebrin portant armes o altres instruments susceptibles de ser usats com a tals, han de ser castigats amb la pena de presó de tres a dotze mesos o la multa de sis a vint".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 AnnaMollet, Mollet, 06/11/2019 - 00:19

Señora Budó: Votar en unas elecciones españolas, porque los catalanes somos españoles. ¿No decía usted que somos república? ¡Ah, que todo era mentira!

#11 Cris, Barcelona , 05/11/2019 - 19:55

Lo único que está gente garantiza es el ridículo internacional que están haciendo los totalitarios LAZIS. Eso sí está garantizado.

#10 Fins els ovaris, Figueres, 05/11/2019 - 19:01

El dret a vot dels independentistes i el dret a "manifestació" (eufemisme que utilitzen per a la violència i l'assetjament) dels independentistes. Res de nou

#9 Al trullo, BcN, 05/11/2019 - 18:19

Aquesta senyora va fent cara de rateta que escombrava l'escaleta mentre amenaça amb saltar-se també les lleis pel forro. Prou impunitat! Que algú els digui clarament que PROU o AL TRULLO! Fins els collons d'aquesta comèdia ridícula!

#8 Neferu, Barcelona, 05/11/2019 - 18:13

Esta indepen además de tener el cerebro plano es ciega perdida.Dice que en el boicot que los indepen han hecho a las puertas del palacio de Congresos contra Josep Bou al que le han dado patadas, escupitajos y zarandeos, ella no ha visto nada, solo algún que otro grito. ¡¡impresentable la Sra porque lo ha visto todo el mundo menos ella!!