Publicitat
Política · 9 de Gener de 2019. 10:37h.

El Govern governa

Torra anuncia el carnet únic de biblioteques

El Govern governa

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que al llarg del primer semestre del 2019 es podrà presentar “un dels fruits madurs d’anys de molta feina, de col·laboració i de bona entesa per part de tots els agents del Sistema de Lectura Pública de Catalunya”, que serà “un catàleg únic i un carnet comú de biblioteques”, amb els quals es podrà “tenir accés al fons bibliogràfic de les 412 biblioteques públiques mitjançant un únic servei nacional de préstec interbibliotecari”.

Actualment les prop de 150 biblioteques dels territoris de Tarragona, Girona, Lleida i les Terres de l’Ebre comparteixen un catàleg bibliogràfic anomenat Argus, mentre que les aproximadament 250 de les comarques de Barcelona s’agrupen mitjançant el catàleg Aladí. Amb el futur carnet comú es preveu que els usuaris de totes les biblioteques puguin tenir accés, a través d’un catàleg unificat, a llibres i materials d’arreu del territori. A més, es treballa en la posada en funcionament d’un servei de préstec interbibliotecari que funcioni a tot Catalunya.

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant l’acte de cloenda del centenari de la Xarxa de Biblioteques Populars, que ha presidit acompanyat de la consellera de Cultura, Laura Borràs, i que ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Durant la seva intervenció també ha posat en relleu l’aposta del Govern perquè “l’amenaça de la intoxicació i de la manipulació del populisme sigui combatuda amb les eines dels llibres i de la cultura”. “A més cultura, menys populisme; a més llibres més llibertat”, ha reblat.

El cap del Govern s’ha referit al pla de biblioteques de la Mancomunitat de Catalunya i ha destacat que aquesta institució “va fer de la cultura la seva raó de ser”. En aquest context, ha citat la frase de Jules Romains que el 1920 va dir que “moltes nacions han estat fundades per l’espasa. La nova Catalunya ha estat fundada pels llibres”. I ha posat en relleu que “enlloc de la raó de la força, nosaltres hem advocat i advoquem sempre per la força de la raó”.

Així mateix, ha reivindicat el paper de les biblioteques públiques que, ha dit, “han esdevingut espais centrals per a la vida cívica dels pobles i ciutats i en veritables portes d’accés a la cultura per al conjunt de la ciutadania”. “Són recursos decisius per facilitar la cohesió cultural i social”, ha reblat.

Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 09/01/2019 - 14:58

el q no se consuela, es pq no quiere, claro q igual el titular es ironico y yo no lo he pillado.

#6 botifler1914, Watermelon, 09/01/2019 - 14:30

un dels fruits madurs d’anys de molta feina, de col·laboració i de bona entesa

El parto de la burra costo menos. Son unos heroes.

#5 Tabarnés puro, Barcino, 09/01/2019 - 13:26

Uaaaaauuu!!! Y la próxima medida estrella del (des)gobierno autonómico será cambiar los colores del logo del Club Super3!!!
Para que luego digan que no trabajan!!

#4 ElBarselono, Bestiola amb forma humana, 09/01/2019 - 12:26

Espero que en todas nuestras bibliotecas se puedan leer los célebres artículos de Kim-Torra que le han llevado a president

#3 Capit@n España, The broquil is over, 09/01/2019 - 12:16

Intelectual brutal !!!!! Brutal !!!!