Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2009. 19:11h.

El Govern i el PSC han defensat cinc vegades un imputat

Dimiteix i és suspès de militància el gerent de l'Incasòl, vinculat a 'Pretòria' per Garzón

El fins ara gerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Emili Mas, ha presentat la seva dimissió per facilitar la investigació del cas Pretòria. Prèviament, el PSC ha suspès de militància a Mas, que és un dels nous imputats pel jutge Garzón en el cas. El PSC, el mateix Incasol i el Govern havien donat la cara fins a cinc vegades per Emili Mas, que apareixia esmentat en la resolució inicial de Garzón sobre Pretòria.

L'Incasòl ha difós el següent comunicat: "Els consellers de Política Territorial i Obres Públiques i de Medi Ambient i Habitatge, presidents de l'Institut Català del Sòl, vista la citació en condició d'imputat del sr. Emili Mas i Margarit, que es deriva de l'auto de l'Audiència Nacional, han decidit acceptar la renúncia voluntària del càrrec de gerent de l'Institut Català del Sòl que el senyor Mas va formular en el seu dia, per tal de preservar el bon nom de l'Institut i facilitar la instrucció del sumari, fins que s'aclareixin les responsabilitats que puguin derivar-se’n".

La resolució inicial de Garzón sobre aquest cas, indicava que "entre els dies 16 d'abril i 29 abril 2009 es va tenir coneixement de la possible emissió de factures per part de l'Ajuntament de Santa Coloma per tal de justificar l'ús d'uns fons europeus. Les converses es van produir entre Luis Andrés [García, Luigi], Bartomeu Muñoz (alcalde), Pascual Vela (director de Serveis Municipals), Manuel Dobarco (regidor i president de Gramepark) i Emili Mas i Margarit (gerent de l'Institut Català del Sòl)".

"Segons es desprèn d'aquests contactes", afegia la resolució, "l'Ajuntament hauria modificat la destinació dels fons procedents de subvencions de la Unió Europea (fons de cohesió) o empleat una suma inferior a la declarada per realitzar pagaments relacionats amb unes expropiacions a la localitat de Santa Coloma als carrers de Sardana i de Sant Pasqual, la gestió dels quals corresponia a Gramepark. S'hauria justificat l'ocupació irregular d'aquests fons europeus mitjançant l'emissió de factures falses en una suma de 1.300.000 euros".

Després de conèixer-se aquesta resolució, el mateix Incasòl, en dues ocasions, el conseller Joaquim Nadal, el conseller Ernest Maragall, actuant com a portaveu del Govern, i Miquel Iceta, com a portaveu del PSC, van donar la cara per Emili Mas, defensant la legalitat de la seva gestió:

- 31/10: Un comunicat de l'Incasòl indica que "de l'estricta lectura de l'acte del jutge de l'Audiència Nacional no es desprèn cap acusació cap al sr. Emili Mas, gerent de l'Institut Català del Sòl". S'afegeix que "la direcció de l'Institut Català del Sòl ha pres les determinacions necessàries per revisar les gestions que s'hagin fet des d'aquest ens en relació amb l'Ajuntament de Santa Coloma".

- 2/11: El portaveu del PSC, Miquel Iceta, declara que l'executiva del partit pot prendre acords si hi ha "una imputació judicial, i no quan [simplement] algú és esmentat en un acte judicial".

- 2/11: Un nou comunicat de l'Incasol indica que les actuacions revisades fins al moment són "perfectament regulars i d'acord amb el procediment administratiu". Sobre la referència d'Emili Mas a la resolució de Garzón, l'Incasòl reitera que de la lectura del document "no es deriva cap acusació contra el gerent".

- 3/11: El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, del qual depèn l'Incasòl, declara a Rac 1 que "m'ha sorprès molt tot. Pel que fa a l'Institut Català del Sòl, hem detectat que no hi ha cap fons de cohesió europeu vinculat a les actuacions que l'Incasòl fa a Santa Coloma. Dels termes d'aquesta menció que es fa del senyor Emili Mas, gerent de l'Incasòl, en l'acte del jutge Garzón, no hi ha cap dubte".

- 3/11: El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, actuant com a portaveu del Govern després de la reunió de l'Executiu català, afirma que "no hi ha cap imputació ni acusació formulada". També va mostrar la seva "convicció (...) de la seguretat que tot el fet des de l'Incasol i pel seu responsable és tot correcte", i ha que "no hi ha cap dada que lligui Incasol, fons de cohesió social i l'Ajuntament de Santa Coloma".

Joaquim Nadal, amb alts càrrecs del seu departament. El segon a la seva dreta és Emili Mas
Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 per anar votant, aquesta gent, 03/12/2009 - 12:26

I doncs? que voleu que facin? el seu lema que jo recordi era "MANS NETES" i "TRANSPARENTS" !!! hehe al poble de la meva mare en dieun-" los mismos perros con distintos collares"

#10 La otra realidad, Barcelona, 03/12/2009 - 12:22

Hablando del hermano, El Periódico recibió una subvención a cargo de las arcas publicas de la Generalitat por un importe de 1,3 millones de euros

La prensa se vende a los políticos, fin de la información.

#9 burro.cat, bcn, 03/12/2009 - 09:12

Ocupan todos los puestos de Poder, mujer de Montilla mas de 14 cargos, ¿atando conspiraciones? Rafael Nadal director del Periódico, hermando del conseller Nadal, J. http://diariodelostrabajadores.over-blog.es/article-36016527.html

#8 army, figueres, 03/12/2009 - 09:04

estaria bé un editorial dels 12 diaris
demanan la dimisssio de nadal per
posar les mans al foc per Mas , i
l´editorial encapçalat per el
periodico

#7 txaviees, Barcelona, 02/12/2009 - 21:09

Tb defensen i amb el serveis jurídics de la Gene al SG i DG del Dpt.Justícia, d'una falsetat i d'una desviació de poder constatada judicialment, per imputar als tècnics del servei de prevenció de riscos de conxorxarse i conspirar envers ells!!!