Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2008. 14:20h.

El Govern ignora el pacte dels tres mesos d'ICV amb el PSOE

Huguet afirma que "el Govern no se sent involucrat" i "no té cap termini" en finançament

El conseller Josep Huguet ha comparegut a la roda de premsa de Govern per a explicar que "el Govern es ratifica en l'estratègia seguida fins ara en finançament" i anunciar que "la posició comú entre CiU i el Govern està garantida i a les properes setmanes es deixarà constància en un document escrit". Huguet també ha deixat clar que "al govern li toca negociar bilateralment amb Espanya".

En referència al pacte d'ICV amb el PSOE, Huguet ha dit que "els moviments individuals dels partits no correspon al Govern entrar-hi", a més de valorar que aquests moviments "poden ser encertats o no, ja ho decidirà l'electorat". "S'ha d'evitar confondre els moviments dels partits amb el Govern", ha afegit, a més de remarcar que "no s'acceptarà un mal acord".

Huguet ha recordat que "estem a l'espera d'una contraproposta de Solbes que s'acosti al que diu l'Estatut", i ha apuntat, tot contradient el pacte dels tres mesos d'ICV, que "el govern no té cap termini, però reafirma que el govern espanyol no ha acomplert amb el termini, que era el 9 d'agost". L'Executiu "no se sent involucrat" en el pacte, ha expressat. En aquest sentit, ha dit que "sí hi ha acord quedarà reflectit en els pressupostos, i si no, no". "El govern d'Espanya està de vacances i fins d'aquí uns dies no sabrem res", ha afegit

Preguntat sobre les paraules de la setmana passada del vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira, Huguet ha defensat que Carod "no va entrar a discutir si ICV havia fet bé o malament, va dir el que he dit jo, que una cosa són els partits i l'altre el Govern". Sobre la seva opinió del pacte amb ICV, Huguet s'ha limitat a dir que "no comment".

Finalment, el conseller ha anunciat que el l'Executiu català ha aprovat l'avantprojecte de llei de política industrial, que ha de permetre crear el consell de política industrial i que servirà "per establir un marc normatiu per a les empreses". "Catalunya vol ser un país industrial i s'han de posar tots els instruments al dia", ha dit, a més de recordar que "un de cada quatre euros que factura la industria espanyola es genera a Catalunya". "Cal aprovar la llei de política industrial perquè ho preveu l'Estatut", ha sentenciat.

Huguet, durant la reunió de Govern, amb Montilla, Carod i Saura, al fons
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Joan, Sabadell, 27/08/2008 - 11:50

Dimitirà Joan Saura?????

#5 Mercè, Blanes, 27/08/2008 - 10:53

Però si el Saura és el president de la Comissió de Traspassos. Com volen fer veure que això no afecta el Goevrn!

#4 Ramon, Barcelona, 26/08/2008 - 21:02

Quin ridícul¡ Tot plegat Catalunya, o millor dit la seva clase política, fa riure ... quina pena; i amb aquesta tropa algú vol la independència?,... jo no, gràcies¡

#3 Jaim, Barcelona, 26/08/2008 - 19:59

Que idiotes són els D?ERC i deuen pensar que els demés també ho som... vulgui o no vulgui el govern el pacte amb IC els/ens va donar pel cul (ara poden dir el que vulguin )

#2 Sergi Alzuria, Barcelona, 26/08/2008 - 19:44

ICV del govern del tRIPartit a la Generalitat, pacta amb el PSOE que governa a Espanya i com a caps del PSC, també a la Generalitat, pacten i el govern de la Generalitat (ICV psc-PSOE) pasen. Fa riure tot plegat, els que pacten ignoren el que han pactat.