Publicitat
Política · 9 de Setembre de 2008. 10:07h.

El Govern insta a respondre sempre en català

Carod assegura que "és el millor gest de bona educació i respecte"

El Govern insta a respondre sempre en català

Carod, amb Montilla, en una imatge d'arxiu

El vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, ha anunciat que el departament de Política Lingüística iniciarà una campanya dirigida als catalanoparlants, convidant-los a no canviar de llengua quan algú que visqui a Catalunya se'ls dirigeixi en castellà.

El dirigent republicà ha assenyalat que "el millor gest de bona educació i de respecte que pots tenir cap a algú de fora és tractar-lo com algú que vol ser de dintre, i als de dintre ja se'ls parla en català". En aquest sentit, el dirigent independentista defensa que "no utilitzar el català amb les persones que encara no ho parlen és posar una barrera, i així no el parlaran mai".

Finalment, el vicepresident del Govern ha matisat que el mantenir-se en la llengua catalana ha de fer-se amb "simpatia, amb habilitat i mà esquerra. No són les llengües les què salven als països, sinó al revés".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 jacobino, asturias, 09/09/2008 - 17:05

prachandra, a mí me da igual en qué me hablas si te entiendo. Pero no me digas qué lengua tengo que practicar yo, que eso es cosa mía.

#36 ccc, bcn, 09/09/2008 - 16:21

Això si, quan un turisa em demani quelcom, li contestaré en català, així apendrà una nova llengua si es q torna a un pais incívic

#35 ccc, bcn, 09/09/2008 - 16:19

acostumo a contestar en la llengua en q parla e q inicia la conversa, de forma natural, m'agrad q facin el mateix. Potser contesto en anglès a qui em contesti en una llengua diferent a la q he fet servir jo, així li fare un favor i apendrà un nou idioma

#34 prachandra, Orlando, USA, 09/09/2008 - 16:19

Doncs a mi em sembla be (amb les excepcions de qui no entengui el catala). No farem cap favor si no els ajudem a practicar la llengua catalana.

#33 Pa amb tomáquet, Barcelona, Espanya, 09/09/2008 - 16:00

Cos estos amigos, para que quiere enemigos el idioma catalán.