Política · 6 de Maig de 2019. 21:54h.

El Govern intenta tancar la polèmica per de Gispert

Accepta la renúncia de l'expresidenta del Parlament a la Creu de Sant Jordi

El Govern intenta tancar la polèmica per de Gispert

Núria de Gispert, en una imatge d'arxiu

El Govern ha acceptat la renúncia de l'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la Creu de Sant Jordi arran de la polèmica suscitada per un una piulada en que tractava de porcs dirigents de Ciutadans i del PP. De Gispert ha enviat una carta al president del Govern, Quim Torra, per posar a la seva disposició l'atorgament de la distinció.

“Per un sentit institucional i perquè crec, a més, que la Creu de Sant Jordi, com a distinció, ha d’estar allunyada de tota polèmica que puguin atiar aquells als qui, sobretot, molesta qualsevol forma de catalanitat expressada de manera normal, pacífica i festiva, assumeixo l’error comès, tot lamentant-lo, i us anuncio que he posat la Creu de Sant Jordi, que encara no he rebut, a la disposició del M. H. President Quim Torra i del seu Govern”, manifesta en la missiva que ha avançat El Punt-Avui.

L'expresidenta del Parlament atribueix la polèmica a “un maleït tweet” que va generar “un daltabaix exagerat”. “A la política i als mitjans de comunicació, línies editorials i opinadors de tota mena hi anaven creant un ambient procliu a revertir l’atorgament de la Creu a la meva persona, encara que fos tergiversant el que jo havia escrit i silenciant les meves explicacions”, al·lega. De Gispert afegeix que “els professionals de la crispació no estaven disposats a desaprofitar la situació plantejada”.

El Govern ha acceptat la renúncia de l'expresidenta del Parlament al guardó. Ho ha afirmat la portaveu de l'Executiu català, Meritxell Budó, al seu compte de twitter. “Aquesta tarda hem rebut la carta de la expresidenta del Parlament, Núria de Gispert. El govern li agraeix la renúncia a la Creu de Sant Jordi, un gest que l'honora i avala la seva trajectòria de compromís amb les institucions de Catalunya”, ha afirmat Budó.

58559-tuit.jpg

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Estem fent el ridícul..., 07/05/2019 - 12:24

"El Govern intenta tancar la polèmica per de Gispert"

Eso, eso, cerrar la polémica y a ella en un armario junto con Iceta... y con cámara oculta... eso podría ser irrepetible...

#6 Jordi, Vancouver, 07/05/2019 - 08:48

Ha arribat a tal nivell de desprestigi aquest premi que amb Núria de Gispert ha superat tots els límits. Conscient del desastre ara el Govern li ha demanat a la fada fanatitzada que retorni la condecoració. M'agradaria saber quants governs democràtics al món donen premis als seus ciutadans. Confio en què algun dia aquesta vergonya nostrada cessi

#5 Josep, Lleida, 07/05/2019 - 08:36

Gispert, Benach, Torrente, el trio de la muerte.
Encara el menys dolent, el Benach, que es va ficar com un tocino, ben forrat de diner public i al menys és el que diu menos ruquiries dels tres.

#4 Llu, BCN, 07/05/2019 - 08:36

Em sembla molt bé aquesta reacció. Ara m'agradaria veure la mateixa actitud de rectificació responsable, mitigadora i justa per a totes les sortides de to de polítics en actiu i retirats de ciudadanos, pp i psoe que un dia rere l'altre ens titllen de supremacistes, nazis i racistes. No us sembla? Gràcies.

#3 todos cerdos menos nosostros, fuera de la piara, 07/05/2019 - 07:39

Señora, si todo lo dijo de un modo pacífico y festivo, y si ha sido distorsionado por los profesionales de la crispación, por qué devuelve la medalla? Usted solo ha dicho en voz alta lo que todos sus amigos dicen en petit comité, le están traicionando y lo sabe. Con un odio tan puro, usted se merece ser Presidenta de la Generalitat. No desfallezc