Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2015. 18:00h.

El Govern ja compara Mas amb Companys

El conseller d'Agricultura afirma que “tenim dos presidents que han encapçalat el govern de la Generalitat i als quals se’ls ha assassinat o criminalitzat”

El Govern ja compara Mas amb Companys

Ciuraneta, durant l'acte

El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha comparat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Lluís Companys. “Tenim dos presidents que han encapçalat el govern de la Generalitat de Catalunya i als quals se’ls ha assassinat o criminalitzat”, ha assegurat. 

Ciuraneta ha presidit, aquesta tarda, l’acte commemoratiu del 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys, que ha tingut lloc al Tarrós (Tornabous), poble natal de Companys i que també ha comptat amb la presència del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, entre altres autoritats.
 
El conseller ha obert la seva intervenció constatant que “les coincidències, les causalitats, han fet que avui succeeixin dues coses: es commemori el 75è aniversari de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys, i que l’actual president, Artur Mas, acudeixi a declarar imputat de quatre delictes per haver posat les urnes al carrer, delictes que el poden fer arribar a empresonar, i que l’han situat més a la presumpció de culpabilitat que a la d’innocència”.

“I si els actes han coincidit de manera conscient, ens demostra que, aquí, la separació dels poders continua sent una fal·làcia, i que les institucions a l’Estat espanyol responen senzillament a qui ostenten el poder. Si és casualitat, és una mostra més de la ignorància cap a la història, la falta de reconeixement de la diversitat de l’Estat, i de la falta de voluntat de voler entendre, comprendre i parlar amb nosaltres”, ha afegit.
 
En aquest punt, Ciuraneta ha afegit que “causalment o no, tenim dos presidents que han encapçalat el govern de la Generalitat de Catalunya i als quals se’ls ha assassinat o criminalitzat per defensar les institucions catalanes, la seva gent i per garantir i dur a terme allò per al qual els havien votat”.

“Tenim a dos presidents que s’han jugat la pell en defensa dels catalans que representaven, i que democràticament els van votar; i una Espanya que continua mirant unilateralment, continua intimidant-nos, menyspreant-nos i sense mostrar cap mena de sensibilitat cap al nostre passat, el nostre present i el nostre futur. Perquè 5 presidents més tard, el Govern espanyol, continua sent poc respectuós cap a la nostra identitat i cap a unes institucions catalanes totalment sòlides, consolidades i estables”, ha afirmat.
 
El conseller també ha volgut subratllar que, malgrat això, “els catalans, ara i abans, continuem tenint un gran actiu, el més gran que pot desitjar tot Estat: la seva gent. I vull agrair a tota la gent i al conjunt d’ajuntaments del país les múltiples convocatòries de suport amb el 9N i als membres del Govern que han estat imputats, així com a totes les persones que s’han aplegat i mobilitzat, el passat dimarts i al llarg del dia d’avui”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#21 Josep Maria, barcelona, 18/10/2015 - 19:45

Companys mai hauria pactat amb el PP de torn el suport a una reforma laboral com va fer el partit de Mas.
200 que treballen a valeo hauran de marxar de Catalunya o perdran la feina gràcies al reduucio del cost dels acomiadaments que utilitzara Valeo.

#20 Manolo, Barcelona, 17/10/2015 - 17:30

Pues la verdad Yo no estaría muy feliz que me compararan con semejante pajarito

Hay que leer bien su vida

Lo único que hizo digno es morir con honorabilidad

#19 botifler1914, Bcn, 16/10/2015 - 14:08

Pese a todo le deseo un mejor final.

#18 Prudenci, Sabadell, 16/10/2015 - 11:03

Pitjor per ell i .. Pitjor per l'altre

#17 Carlos Gomez, Bcn, 16/10/2015 - 03:57

Sembla que estigui a punt de menjarse un inmens ninot de xocolate d´una monade pasqua del Escriba.
No seria d´estranyar perque aquesta gent si es patriotic i gratis s´ho cruspeixen tot.
Sobre tot si es de franc.
Sempre paga la patria del seu cor.