Publicitat
Política · 22 de Juny de 2021. 11:56h.

El Govern ja demana l'amnistia

"El Consell d'Europa diu que hi ha d'haver un alliberament i no un indult"

El Govern ja demana l'amnistia

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha manifestat en una entrevista a El món a RAC1 que les recomanacions que fa el Consell d'Europa "són com una amnistia de facto, perquè no es diu la paraula "amnistia", però tracta el tema dels presos, de l'exili, el fet de poder expressar les opinions polítiques, de diàleg obert sense recórrer al dret penal..."

Alsina ha dit que "el Consell d'Europa diu que hi ha d'haver un alliberament i no un indult" i ha assenyalat que "els indults són 9 i són una bona notícia per als presos i les famílies, però no solucionen el conflicte polític de fons". "Pot ser un petit pas, però molt petit", ha reblat.

També ha manifestat que "la lectura que n'ha fet el govern d'Espanya no té res a veure amb la realitat". En aquest sentit, ha destacat que "el PP i el PSOE s'han quedat sols a Europa en la presentació i votació d'esmenes i en els vots particulars".

Finalment, ha remarcat que "tots els socialistes europeus han votat a favor de l'informe a excepció del PSOE". "El 75% dels representants espanyols hi han votat en contra, però el 88% dels diputats dels grans partits hi han votat a favor... Fins i tot el 58% dels populars hi ha votat a favor. i el 83% dels socialistes i el 86% dels liberals", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 BEJOTA, bcn, 22/06/2021 - 19:58

Bruselas dice que los indultos son un asunto interno español"Se trata de un asunto interno en España que debe ser tratado según su orden constitucional"La Comisión Europea elude entrar en el debate, pero precisa que la Constitución permite resolverlo.

#6 Nyerro, L'Escala, 22/06/2021 - 16:38

El consell d'europa no és el Consell Europeu i no té rés a veure amb la UE ni amb les seves institucions. Es una organització fundada el 1949 i en pot ser membre gairebé qualsevol pais que vulgui.Només dir que un dels països que en formen part es Rusia. Es dedican a segrestar i torturar a casa i a votar sobre drets humans allá. En fi......

#6.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 22/06/2021 - 20:29

Un xiringuito per introduir propostes per vía democràtica pels qui tenen un tarannà massa poc democràtic.La confusió del nom és un plus.

Poden abusar d'aquesta entitat per una causa tan ominosa com el procès,nomès calen tenir els contactes adeqüats.Els DDHH aquí no garanteixen res,donat el cas que se'ns compara amb Turquia amb alevosía

#5 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 22/06/2021 - 15:45

Pues lo pone aún más facil: ni lo uno, ni lo otro

#4 Venanci, Vilassar, 22/06/2021 - 15:28

Ara tota la banda de farsants està embalantonada, els han donat oxigen per tornar a les andades i arguments per continuar enganyant al ramat que els vota. Segurament tot quedarà en una comediota, que es lo unic que saben fer, per mantenir els privilegis que han usurpat de les institucions publiques. Només aqui coneixem be aquests parasits.

#3 Pepón, Bcn, 22/06/2021 - 13:29

Vales, aceptamos pulpo como animal de compañía!