Publicitat
Política · 15 de Juny de 2021. 15:18h.

El Govern ja no boicotejarà el Rei

A partir d'ara assistiran a actes encara que hi hagi el monarca

El Govern ha canviat de parer respecte a les visites a Catalunya del Rei Felip VI i a partir d’ara sí que acudirà als actes on hi hagi el monarca. L’anterior president, Quim Torra, va decidir plantar Felip VI i declarar-lo “persona non grata” pel seu discurs del 3 d’octubre del 2017.

Aquest canvi d’actitud arriba després del malestar que va provocar que cap representant de l’anterior Govern assistís el passat mes de març a l'acte amb motiu del 70 aniversari de la Seat. La patronal Foment del Treball ho va considerar "injustificable i va acusar l'Executiu català de “gesticulació sectària".

El vicepresident Jordi Puigneró ‘inaugurarà’ aquest canvi de política del Govern respecte al Rei i anirà al sopar de demà al Cercle d’Economia. Puigneró ha plantat avui a la premsa després d’haver-la convocat.

La portaveu de l'Executiu, Patrícia Plaja, ha explicat al respecte que “el posicionament és clar: no es condicionarà l’agenda de Govern pel que pugui fer el Rei del regne d’Espanya”.

“La prioritat és ocupar els espais que són rellevants pel país i per la seva gent, independentment del que faci el monarca”, ha remarcat. Plaja ha assegurat que “no hi ha canvi de criteri”.

“L’agenda del president de la Generalitat i del Govern de Catalunya la marca el president de la Generalitat i el Govern de Catalunya”, ha insistit.

El Rei, amb el major Trapero, durant la visita a la Seat
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 botifler1914, Waterpus, 15/06/2021 - 16:47

Esta noticia ya ha quedado superada.
Yo suspendería los indultos y la mesa de los traidores.

#3 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 15/06/2021 - 16:47

El cargo que ostenta es Presidente de la Generalitat, y por tanto, representa a TODOS los catalanes, los que le han votado y los que no. Por lo tanto debe comportarse como tal (servidor público) y no como representante de un determinado partido político, ya que es un cargo instuticional.

#1 FERRANOT, BARCELONA, 15/06/2021 - 15:34

Parla del Rei del regne d'Espanya com si no fos per ells, els lazis. Al final, se'ns inflaran els pebrots i constituïrem Tabàrnia d'una vegada per totes: estem fins al capdamunt de que ens omiteixen com si no existissim als catalans constitucionalistes. Ja dic: Visca Tabàrnia lliure de lazis!!