Política · 20 de Desembre de 2011. 17:08h.

El Govern manté el cèntim sanitari malgrat que ho va tombar Brussel·les

Mas-Colell admet que hi ha "una amenaça" que la taxa s'hagi d'acabar retirant

El Govern manté el cèntim sanitari malgrat que ho va tombar Brussel·les

Mas-Colell, durant la roda de premsa de presentació dels Pressupostos

El projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat aprovat pel Govern inclou com una mesura per recaptar més ingressos l'"increment de l'impost sobre vendes detallistes de determinats hidrocarburs (tram autonòmic), amb bonificacions per a determinats col·lectius", conegut també amb el nom de cèntim sanitari, una mesura que ja va posar en marxa el tripartit amb Antoni Castells de conseller d'Economia i Finances.

La Comissió Europea va considerar il·legal, tanmateix, aquesta mesura el maig del 2008 perquè no respectava la legislació comunitària. En efecte, la CE va dictaminar que aquella taxa que gravaven els carburants vulnerava la lesgislació comunitària perquè tenia caràcter un recaptatori no finalista.

Brussel·les va interpretar que el cèntim sanitari era una ajuda d'Estat que no estava permesa i afegien que anava en contra de la directiva europea perquè les comunitats que la cobraven ja aplicaven l'impost especial sobre hidrocarburs comunitari.

Ara, el mateix conseller Andreu Mas-Colell ha admès, a pregunta e-notícies, que hi ha un "procés de litigi" al respecte i que hi ha "una amenaça" que el cèntim sanitari s'hagi d'acabar retirant.

A Catalunya, el cèntim sanitari s'aplicava des del 2004 i en altres cinc comunitats autònomes. L'Estat central es va mostrar favorable a modificar la taxa, però no a suprimir-la.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 FUNCIONARI CALENT, PALS, 20/12/2011 - 18:34

Hoy en la Consejeria de Salud catalana se ha prorrogado la ayuda a los usuarios de drogas de la region de Tetuan y Tanger, promovido por los Dres. Pujante, Colom, Dedeu, Felip Roca y Nuria Mercader. Mi pregunta es: con qué dienro? con el que no tenemos y debemos? con el de los funcionarios?...

#1 FUNCIONARI CALENT, FOIXA, 20/12/2011 - 18:22

No tenemos un duro, lo han dicho por activa y por pasiva pero mira por donde HOY EL DEPARTAMENTO DE SALUD PRORROGA UN PROGRAMA PARA DAR METADONA A LOS USUARIOS DE DROGAS DE LA REGION DE TETUAN Y TANGER y preparan la visita del representante marroquí. Con qué dinero? con el que no tenemos? Chorizos!