Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2009. 16:51h.

El Govern 'mima' CCOO i UGT

Els dos sindicats han rebut més de tres milions d'euros aquest estiu

El Govern 'mima' CCOO i UGT

Ferran i Iceta, amb Álvarez, en una imatge d'arxiu

UGT i CCOO són els dos sindicats més beneficiats per les subvencions a dit atorgades pel Govern, segons ha comprovat e-notícies. El passat 21 de juliol ja van rebre 940.199 euros i 996.699 euros respectivament per "desenvolupar projectes i actuacions d’impuls de la participació i millora de les condicions laborals dels treballadors". L'Executiu, segons la nota oficial, va considerar l'ajut "d’alt interès", però es va limitar a les dues centrals sindicals majoritàries.

A més, va tenir lloc just l'endemà que el Govern català assolís un acord de finançament -després de mesos d'estira-i-arronsa- amb el Govern espanyol. El dia abans, el conseller d'Economia, Antoni Castells, va anunciar que Catalunya rebria 3.687 milions d’euros addicionals gràcies al nou model. Els dos sindicats van aplaudir també entusiàsticament l'acord.

Uns dies abans, el dia 17, el secretari general de la UGT, Josep María Álvarez, ja va afirmar al seu bloc que "sincerament, això ha acabat molt millor del que m’esperava". Álvarez també havia demanat explícitament el vot per Montilla a les darreres eleccions al Parlament. El mateix dia, CCOO valorava com a positius “els avenços assolits en la negociació".

Però resulta que el 16 de juny el Govern ja va atorgar subvencions a CCOO i UGT per un import de 536.631 i 670.623 euros respectivament "per finançar les despeses de desenvolupament de la Unitat de Promoció i Desenvolupament (UPD) sobre Assistència Tècnica als Agents Socials en els Processos de Concertació".

A més, el passat mes de febrer, el Departament d'Economia va concedir una subvenció de 200.000 euros a CCOO per a la celebració del seu darrer congrés. La finalitat de la subvenció era en aquest cas, segons la resolució publicada al DOGC, "col·laborar en les despeses de l'organització de les activitats que es realitzin en el marc del 9è congrés" de l'organització sindical.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Rafael, Barcelona, 24/09/2009 - 19:45

Aquestes organitzacions sindicals fa anys que han esdevingut Agències de Serveis Laborals, i reben les subvencions per què un mun de treballadors/es, confien i voten les seves candidatures i les maneres d'actuar.
Seguiran reben subv mentre tinguin vots.

#21 Desafecte amb "Barcelona", Catalunya, 28/08/2009 - 22:05

Aquesta és la farsa de l\'anomenada \"societat civil\"´Els sindicats NO haurien de rebre cap subvenció de cap govern,els han de mantenir els seus membres.
Ja n\'hi ha prou!
Mentrestant a Catalunya tenim un confiscatori impost de successions

#20 Lourdes, Sabadell, 28/08/2009 - 21:03

Això es intolerable ajudar només a vividors i les pobres viudes pesant gana.
Els sindicats son el cancer dels treballadors.

#19 Diego, Palma, 28/08/2009 - 18:33

Haurem de sortir al carrer tots solets.

#18 Vinga, festa i xerinola!, Babaulona, 28/08/2009 - 15:31

Bien. Bien. Muy bien. Por el latrocinio y el mangoneo hacia la Ítaca socialista e independiente. Catalunya va be! Y cuando seamos independientes, uuuf, aún irá mejor. ¡Nos vamos a forrar! ¡Todos colocaos, subvencionaos y millonarios! Quina sort, tú!