Publicitat
Política · 19 de Gener de 2021. 15:48h.

El Govern nega haver ajornat les eleccions per càlculs electorals

"Qui hagi posat altres interessos per davant ho haurà d'explicar molt bé"

El Govern ha reactivat el procés electoral després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi dictat la suspensió provisional del decret que deixava sense efecte les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Tanmateix, el conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha defensat que el Govern "ha avantposat els interessos sanitaris a l'hora de prendre totes les decisions" i ha advertit que "qui hagi posat altres interessos per davant ho haurà d'explicar molt bé".

Solé ha remarcat que "per responsabilitat, per donar resposta a la ciutadania del nostre país, des del Departament reactivem tot el dispositiu electoral a l'espera que el TSJC resolgui de forma definitiva". "Ho tenim tot preparat. Portem mesos treballant aquest dispositiu electoral i, com no pot ser d'altra manera, des d'avui, ara mateix, queda tot reactivat" ha afegit, però ha remarcat que "tenim una situació epidemiològica que posa en risc el normal desenvolupament de les eleccions".

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que han reactivat "tots els procediments de manera immediata per garantir el dret de vot el dia de les eleccions, si és que finalment és el dia 14 de febrer". En aquest sentit, ha reclamat "màxima celeritat" al TSJC per resoldre els recursos presentats. Budó ha dit que "cada dia que passa és un dia que es dificulten o s'endarrereixen els tràmits i els procediments electorals" i ha defensat que el decret de suspensió "té una sòlida base jurídica". "Per tant estem convençuts que podrem defensar i argumentar jurídicament el decret aprovat divendres".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Agustino, Barcelona, 20/01/2021 - 08:29

Vale, aceptamos pulpo como animal de compañía.

#10 Benet S., Barcelona, 19/01/2021 - 22:14

La banda de delinquents que tenen segrestades les institucions han mentit tant, han enganyat tant que el ramat que tenien cautiu ja comença a desconfiar. El cinisme d'aquests pocavergonyes no te limits, volien prioritzar l'interes partidista veient el desastre que s'apropava. Mà dura i amb la llei a la mà han d'obeir i sino muts i a la gabia.

#9 A. Madrid, Barcelona, 19/01/2021 - 17:42

Bla bla bla, pero la situación epidemiológica no entiende que los centros educativos sean inmunes. Otra mentira que tendrán que explicar muy bien, porque seguro que pierden votos sea la profesión docente indepe o no.

#8 joan, manresa, 19/01/2021 - 17:34

"Coll-Min ",17,25 h;--Ni com acudit fot gracia.,El problema d'aquesta gent es creure que tutom es de mira curta..,i ells son els espabilats.,els que estan per sobre de tot.,posar l'exemple de vetllar per la salut ..,els i podríem recordar els fets de las residencias i d'altres .Un respecte per la ciutadania, i esperem que els passin factura

#7 Jos, VNG (Ghost Republic), 19/01/2021 - 17:16

Què haurà d'explicar¿? Que vol que es compleixi la llei a Catalunya¿?

Falta de costum de complir-la, senyora Budó¿??