Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2012. 13:47h.

El Govern negociarà el pacte fiscal des d'una posició de feblesa

La Generalitat demanarà abans el rescat a l'Estat espanyol

El Govern negociarà el pacte fiscal des d'una posició de feblesa

Imatge de la trobada

Hi haurà front comú perquè el Govern vagi a Madrid a reclamar les condicions del rescat català. Els grups de CiU, ERC, ICV i reunits aquest divendres a la Generalitat han acordat, a proposta d'ICV, exigir a la Moncloa una flexibilització en la reducció del dèficit que l'Estat imposa a les comunitats. 

“Convergència comença a girar perquè ja veu que l'ajust no és l'únic camí”, ha considerat el dirigent ecosocialista Joan Herrera. ICV preveu que el pacte fiscal pot quedar “aigualit” amb el rescat al qual se sotmetrà Catalunya. Els ecosocialistes volen que en “els propers dies” se celebri una reunió entre tots els grups parlamentaris per proposar a l'Estat com “repartir el dèficit de forma equitativa”.

La reunió també ha acordat fer pedagogia a Europa sobre la situació econòmica catalana. “Si ens expliquéssim prou bé a les institucions europees, per exemple sobre com col·locar deute, ens entendrien i això ens facilitaria les coses”, ha dit el líder republicà Oriol Junqueras. ERC considera que explicar a les institucions europees els problemes econòmics i de finançament que pateix Catalunya “servirà per obrir-nos portes”.

El portaveu convergent, Jordi Turull, ha rebaixat les expectatives de la reunió que el proper dia 20 mantindran els presidents català i espanyol. La trobada entre Mas i Rajoy servirà per “plantejar un canvi de model i no per concretar xifres”, ha manifestat Turull.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, trucarà a cadascun dels representants de la reunió d'aquest divendres per informar-los dels continguts de la trobada entre els dos dirigents.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 Vitor, Gironès, 07/09/2012 - 21:55

Això dona gust TOTS A UNA com FUENTEOVEJUNA ¡¡¡¡.
On ets PSC? Ets a la deriva encara?

#2.1 spanish, Madrdi, 08/09/2012 - 17:45

gironi em pots donar xifres del que es el pacte fiscal ? saps abans de signar alguna cosa .....vull saber que es ? ho saps tu ? qui esta a ala deriva ? o sigenu qualsevol cosa que es el pacte fiscal¿

#1 Jordi.cat, Catalunya, 07/09/2012 - 14:09

En temps del President Tarradelles, mai hagués acceptat rebre ningú, per president de partit que fos, que anés a una entrevista amb ell sense corbata! Es pensen estar més aprop del poble anant despitralats? sóc mil·leurista, i MAI aniria a una trobada amb el President del meu pais, tots despitragat.

#1.1 nedland69, Roses, 07/09/2012 - 14:44

Però queda molt porgre i això és el que compte,si desprès es millor o pitjor politic es igual,la qüestió es la imatge i enganyar a la gent.....