Publicitat
Política · 27 de Novembre de 2019. 08:39h.

El Govern no accepta el dret a decidir a Tortosa

Enderrocarà el monument franquista malgrat que el 68% dels veïns s'hi oposen

El Govern no accepta el dret a decidir a Tortosa

El Govern obligarà a retirar el monument franquista de Tortosa mitjançant una nova llei de memòria històrica, malgrat que els veïns de la localitat van votar en un 68% a favor de mantenir-lo. La notícia ha estat reivindicada pel president de la Generalitat, Quim Torra, a les xarxes socials.

El darrer cap de setmana durant una visita a Tortosa la consellera de Justícia, Ester Capella, ja va afirmar que la retirada del monument "es farà", a més de lamentar que "anem tard, no hem fet els deures". A criteri de la consellera aquest monument "representa uns valors que no són assumibles per una societat democràtica". Capella va sentenciar que els monuments franquistes "no poden estar als espais públics" i va anunciar sancions per a qui no les retiri.

L'Ajuntament de Tortosa ja ha dit que complirà la llei però que no pensa assumir els costos de l'enderrocament. En aquest sentit, Capella ha assegurat que "els diners no seran un problema".

El maig del 2016, Tortosa va organitzar una consulta popular per a decidir el futur del monument i la opció de mantenir-lo va guanyar amb un 68% dels vots. Aleshores l'Ajuntament va apostar per "reinterpretar" el monument.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#26 Calvet, Sant Joan Despi, 28/11/2019 - 19:09

Bona tarde. Y esos son los que hablan de democracia y de referendums. Solo se engañan a ellos mismos, los demás ya sabemos que son la verdadera cara del fascismo y el totalitarismo. Salutacions

#25 Chris, Lleida, 28/11/2019 - 15:51

Solamente para lo que les interesa se puede decidir. Quedan en evidencia ellos mismos.

#24 Tirant, Bcn, 27/11/2019 - 20:28

El fanatisme i revengisme d'aquesta gent passa per sobre de tot i de tots ... Pateixen d'un trastorn mental que els torba el raciocini; pensen amb els budells.

#23 Joan , Bcn, 27/11/2019 - 15:19

decidí lo que jo vulgui Visca la democracia la I . El meu pare el van ferir a l Ebre lluitan amb els rojos Quan veía el momument recordaba tontos el lluitadors Sense color Seguin aquesta politica no tindrian murallas, ponts Roman's etc a Cat sempre después I hagut un Altre guanyador

#22 Tabarnés puro, Barcino, 27/11/2019 - 14:39

Es que el "derecho a decidir" siempre ha sido el "derecho a decidir POR LOS DEMÁS"!