Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2021. 15:04h.

El Govern no celebra el fracàs del cop del 23-F

Budó: "no hi ha motius per celebrar ni commemorar res"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa, ha fet una declaració amb motiu del 40è aniversari de l’intent del cop d’Estat del 23 de febrer del 1981. “L’esperit involucionista que animava els colpistes no va desaparèixer i ha emergit molts cops des d’aquell moment”, ha considerat.

“Al llarg de tots aquests anys hem vist com el poders de l’Estat i els dos principals partits espanyols han conservat aquella pulsió contra l’autonomia de Catalunya i contra el dret dels catalans a decidir per si mateixos”, ha manifestat.

“Comprendran que no hi ha motius per celebrar ni commemorar res. Les forces polítiques que donen suport al Govern no participaran de cap dels actes previstos”, ha explicat, a més de lamentar la “participació de certes autoritats en els actes que hi ha previstos per la jornada d’avui”.

La consellera creu que “es tracta d’un problema estructural no resolt, es tracta del conflicte polític entre l’Estat espanyol i Catalunya que s’ha de solucionar des de la via política”.

“Admetre aquest conflicte, permetre un referèndum d’autodeterminació i aprovar una llei d’amnistia seria una veritable commemoració d’un Estat que es diu plenament democràtic”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 El Sifoner, Castelló, 24/02/2021 - 11:39

(El Govern no celebra el fracaso del golpe del 23-F)
Igual no lo hizo por solidaridad con los golpistas. Y tampoco acudieron a la recepción, por solidaridad con el ciudadano Juan Carlos, por no invitarle al acto.

#18 a quien corresponda, Barcelona, 24/02/2021 - 08:51

Lógico, ya son dos golpes fallidos, el de Tejero y el de ellos. ¿Cómo lo van a celebrar ?

#17 Marta, Girona, 23/02/2021 - 20:35

Es lógic. Aquesta gent no tenen cultura democrática.

#16 Alejandro, Viladecans, 23/02/2021 - 18:55

Budó: "no hi ha motius per celebrar ni commemorar res"
Pues claro que no mujer con lo bien que vivían vuestras familias en la dictadura siendo los amos y señores y ya os frotabais las manos

#15 Res de nou, Barcelona, 23/02/2021 - 18:40

El que seria novetat és que ho celebréssin, han de convencer al món que ens mira, cada cop més estupefacte, que Espanya és la Xina o Turquia, i que només hi ha democràcia a un troç del Nord-Est de la península ibèrica, la resta són una colla de nyordos, exceptuant Portugal, d'admirar per cert