Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2017. 17:36h.

El Govern no creu que siguem independents

Torna a recórrer a la justícia espanyola per a denunciar "la vulneració de drets"

El Govern no creu que siguem independents

El Govern de la Generalitat ha anunciat que iniciarà una "batalla jurídica" contra la "barra lliure" de vulneració de drets que suposen les actuacions de la Fiscalia. Ho fa, recorrent a la justícia espanyola. Així doncs, l'Executiu ha presentat una bateria de recursos judicials en relació amb les actuacions "il·legítimes" de la Fiscalia per aturar l'1-O. Concretament, el Govern ha presentat un recurs d'incompetència davant el Govern de l'Estat contra la instrucció de la Fiscalia Superior de Catalunya, un recurs contenciós administratiu davant del TSJC contra la instrucció de la Fiscalia i un escrit davant el TSJC per l'assumpció il·legítima per part de la Fiscalia de la investigació dels fets denunciats en la querella interposada contra els membres del Govern. D'aquesta manera, el Govern de la Generalitat es manté basant bona part de la seva defensa en el sistema judicial espanyol. De fet, la setmana passada ja va recórrer al Tribunal Suprem per demanar la suspensió cautelar de la intervenció de les seves finances. 

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha explicat aquest seguit de mesures assegurant que l'actuació de la Fiscalia vulnera un procés amb garanties. "La Llei d'enjudiciament criminal és molt clara i, per tant, aquesta actuació de la Fiscalia és una vulneració del dret a un procés amb totes les garanties. Per tant, requerim que la Fiscalia Superior de Justícia, de conformitat amb el que preveu l'article 773.2 de la Llei d'Enjudiciament criminal cessi de forma immediata la pràctica de qualsevol diligència relacionada amb la celebració del referèndum". El portaveu també ha assegurat que "la Fiscalia s'està saltant les normes per justificar les actuacions repressives contra un fet que no és delicte, perquè el Congrés va despenalitzar la participació en un referèndum", ha recordat. Turull també ha lamentat que el Fiscal General de l'Estat "expressa en els mitjans de comunicació que hi ha barra lliure per a totes les mesures, i això es tradueix en actuacions que vulneren molts drets, com la llibertat d'expressió, la llibertat de reunió o la inviolabilitat del correu postal".

Tot i així, Turull ha recalcat que el Govern complirà amb la llei del referèndum tot i haver estat suspesa pel Tribunal Constitucional: "Pel que fa a les meses, la llei del referèndum és clara i explícita i ens guiem per aquesta llei. Els membres de la mesa seran aquelles persones que han rebut la notificació i en cas que no siguin aquestes, se seguirà el sistema establert per la mateixa normativa, que és el mateix que a totes les eleccions".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Jonny, Lleida, 27/09/2017 - 09:08

Crec que ara es el Govern central qui podria rebre un allau de denucies per part de la Genralitat.
El que esta clar es que el referendum a dia d'avui no es pot fer sense admetre que que no es pot garantir que tot ha estat dins de la normalitat que un fet d'aquesta importancia demanaria.
Desconvocar el referendum seria la fi del govern del PP

#11 Capit@n España, The broquil is over, 26/09/2017 - 22:35

Mentira...Habrá DIU el dia 6 de octubre con la excusa de que no se les ha dejado votar y "el pueblo catalán se ha echado a la calle". Si hay algún muerto en el camino, pues mejor para ellos así se cargarán de razón internacionalmente. El referéndum es una excusa. Espero equivocarme pero con un fanático como Puigdemont no veo otro pronóstico.

#10 toni, BCN, 26/09/2017 - 21:50

Turull la única salida digna para tí es el suicidio o la legión. Ya sabes "nada importa tu vida anterior..."

#9 tonino, BCN, 26/09/2017 - 21:34

Tontu-rull, ara que tota aquesta farsa s´acava hauries de reservar-te la darrera bala per a tú. Per inmolar-te per Catalunya. Ja has assegurat el patrimoni i futur de la teva familia.Res t´impideix morir per la pàtria...

#8 Ramon, Terrassa, 26/09/2017 - 20:05

Aunque sigan agitando el espantajo del pseudo-referéndum, la cúpula indepe ya lo da por amortizado. Ahora ya sólo les sirve para calentar al personal de cara a las próximas autonómicas, que volverán a ser "plebiscitarias" hasta que les cuadren los números. Si es que les cuadran alguna vez...
Amén!