Publicitat
Política · 26 de Juny de 2019. 13:37h.

El Govern no pot aprovar ni un decret llei

Els Comuns i la CUP tomben una iniciativa sobre habitatge de lloguer

El Govern no pot aprovar ni un decret llei

El Parlament ha rebutjat aquest dimecres el decret llei del Govern per limitar el preu del lloguer de l'habitatge en determinades zones en quedar-se en minoria, una iniciativa que ha arribat al ple amb un informe contrari però no vinculant del Consell de Garanties Estatutàries.

El decret llei del Govern de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendaments de l'habitatge i de modificació del llibre cinquè del Codi civil de Catalunya ha comptat només amb el suport dels dos grups que sustenten el Govern - JxCat i ERC - 64 vots -, mentre que l'oposició en bloc, Ciutadans, PSC, comuns, CUP i PPC, han votat en contra - 69 vots -.

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat l’abstenció dels comuns i dels cupaires perquè el decret pugui tramitar-se com a projecte de llei i, a partir d’aquí, incloure millores. Però tots dos grups s’hi han negat i han acabat votant en contra.

Els comuns han lamentat que el decret “està fet” i que no s’arregla amb la tramitació com a projecte de llei per a canviar-lo només amb esmenes, ja que hi ha un desacord “amb el model que es planteja”. Els cupaires han estès la mà per poder impulsar una llei “de veritat” i han deixar clar que "no podem acceptar aquest decret”.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 jfuertesf, Barcelona, 26/06/2019 - 22:16

És a dir: el Parlament no legisla i està dividit, el Govern no governa, el President no mana si no és per ordres de Waterloo. Quina merda de pais ens estan deixant. I a sobre veig aquesta foto amb tots aquest carallots rient. La inútil de la portantveu i el President. Collons !!!!!!!!!!!

#10 Galba , Barcelona, 26/06/2019 - 18:57

De què collons riuen?

#10.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 26/06/2019 - 20:30

Creo que está claro que se ríen de todos los catalanes, y muy particularmente de quienes los han votado y/o los apoyan (la CiU de los mil nombres y los agrocaciques de ERC).

#10.2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/06/2019 - 21:15

Está pensando en que el mes que viene se sube el sueldo por enésima vez.

#9 Canatenc, Canet de Mar, 26/06/2019 - 18:22

Quan era que deien que el govern funcionava a la perfecció??
Ay que me desorino!!!!!!!!!!

#8 Albert, Blanes, 26/06/2019 - 17:19

eleccions ja !!!!! i traiem-nos de sobre aquesta lacra de govern. Catalunya vol respirar i tirar endevant.

#7 Ferlandina V, Barcelona, 26/06/2019 - 16:28

Encara que poguessin no podrien, son una banda d'activistes que només es dediquen a la conspiració, a incitar a la divisió i a concentrar.se en l'pbjectiu de convertir aquest pais en un desert, sense bancs, sense empreses, sense medis de comunicació solvents i a expoliar les arques publiques pel seu profit. S'han de foragitar i que demanin perdo