Publicitat
Política · 7 de Gener de 2019. 10:02h.

El Govern no traspassarà línies vermelles

Acatarà l'ordenament jurídic en la recuperació de les lleis suspeses

El Govern no traspassarà línies vermelles

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar durant el discurs de Cap d'Any que el Govern rescataria les lleis socials suspeses pel TC en la primera reunió de l'any, però no traspassarà cap línia vermella en la recuperació d'aquestes lleis i acatarà l'ordenament jurídic.

La solució, segons informa La Vanguardia, preveu limitar els efectes de les lleis catalanes recorregudes que es troben suspeses o anul·lades i aplicar solucions que sí que han estat acceptades en altres comunitats autònomes.

El Consell Executiu aprovarà aquest dimarts la memòria de la llei òmnibus amb què s'iniciarà el tràmit i, segons el text preliminar, s'aborden només 6 de les 14 normes citades a la resolució parlamentària del juliol passat. El text justifica que el Govern ha "de buscar vies alternatives dins de l'ordenament jurídic vigent" per superar la "paràlisi o el buit" generat per les suspensions o sentències dictades pel TC.

D'aquesta manera, la llei d'igualtat efectiva de dones i homes -anul·lada per envair la competència estatal en legislació laboral- limitarà ara als centres de treball del sector públic de la Generalitat, l'obligació de tenir plans d'igualtat i desplegar mesures de prevenció de l'assetjament sexual i de conciliació.

Per la seva part, l'únic precepte que es manté suspès de la llei del canvi climàtic, que posa fre al fracking, es replanteja seguint les sentències de les lleis de Cantàbria, La Rioja, Navarra, el País Basc i Castella-la Manxa. També es planteja un tribut ambiental finalista per compensar els perjudicis derivats de l'aplicació de la fracturació hidràulica.

En el cas de la llei de voluntats digitals, per esquivar el TC es converteix el registre previst en un d'administratiu de tipus electrònic d'"acords relatius a les voluntats digitals dels joves".

El Govern també preveu refer la llei d'associacions de consumidors de cànnabis, que va ser declarada inconstitucional. La nova norma seguirà la línia de la llei basca d'atenció integral d'addiccions i drogodependències que va superar el filtre del TC i, d'altra banda, eliminarà qualsevol menció explícita que els socis d'aquestes associacions es puguin proveir d'aquesta substància per al consum personal a través de l'entitat, ni que se'n pugui consumir als seus locals.

Finalment, l'Executiu de Torra posaria en marxa la llei de l'Agència Catalana de Protecció Social i activaria l'Agència de Ciberseguretat, encara que per complir amb la sentència del TC de fa uns dies el nou organisme es limitaria a la protecció de ciberseguretat dels departaments de la Generalitat i el seu sector públic.

Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Neferu, Barcelona, 08/01/2019 - 10:14

¡¡Claro, es que ya las ha traspasado casi todas!!!

#4 Fermin, Cornellà, 07/01/2019 - 12:23

https://www.msn.com/es-es/noticias/espana/quim-torra-ha-gastado-120000-euros-de-dinero-p%C3%BAblico-en-viajes-al-extranjero/ar-BBRUxqr?li=BBpmbhJ&ocid=mailsignout
No es deixaran perdre les prebendes i l'anar tirant de beta. Aquests sediciosos es lo pitjor que ha tingut aquest pais en desenes d'anys. El tripartit eren àngelets comparats amb aquests

#3 Juan García, Ciutat de la Justícia, 07/01/2019 - 12:01

Cobarde, gallina, capitán de la sardina...

#2 M, Sabadell, 07/01/2019 - 10:15

Por la cuenta que les tiene, mejor que ni lo intenten.

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/01/2019 - 10:12

Perque despres els descreguts de mena dubtin de la capacitat pedagogica del llegum taleguero

Mens sana in corpore sano