Política · 18 d'Abril de 2020. 15:51h.

El Govern no veu "contradictori" demanar ara deixar sortir els nens

Budó diu que està "treballat, planificat i validad" pel comitè tècnic del Procicat

El conseller d’Interior, Miquel Buch, en roda de premsa, ha explicat que la Generalitat donarà llum verda a que els menors puguin sortir acompanyats de les seves famílies “de cara a finals de la setmana vinent”. Tot i això, és només “una proposta” atès que el Govern no té competències.

“Es preveu que puguin sortir infants i adolescents fins a 18 anys. De 0 a 16 hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta i que visquin junts. Els majors de 16 podran sortir sense anar acompanyats d’un adult però complint les mesures de responsabilitat i sota la responsabilitat d’un progenitor. Les unitats familiar que conviuen junts podran sortir per tal conciliar la organització domèstica”, ha dit.

El conseller ha especificat que de 12 a 14 hores podran sortir les famílies amb nens fins a sis anys. Entre les 16 i les 18 les famílies amb nens de 6 i 16 anys. Entre les 18 i 20 le famílies amb menors de més de 16 anys”. Buch ha assenyalat que “es podran utilitzar jardins públics” i que caldrà portar la declaració d’autorresponsabilitat.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha manifestat que malgrat que fins araexigien el confinament total a l’Estat “no creiem que sigui contradictori, no diem que surtin lliurament ni que vagin a jugar als parcs”. “No té sentit que permetem als pares a treballar i que aquests nens no puguin sortir”, ha apuntat.

També ha defensat que la proposta “ha esta validada pel Procicat i esperem que el Govern espanyol atengui les raons dels experts”. “No tindrem les competències, és una proposta del Govern que demanem que s’estudiï”, ha reconegut, a més de sentenciar que “entenem que no topa amb l’Estat d’alarma”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 VRaptor, Alicante, 20/04/2020 - 20:33

"Trabajado, planificado y validado" Como si fueran los preparativos para el asalto a Banco de Inglaterra. Que infantiles son y encima nos quieren infantilizar a los demás. Espero que sigan las directrices del Gobierno no las del Procicat, porque estos fallan más que una escopeta de feria. Claro que siempre es más fácil culpabilizar al Gobierno.

#10 Capit@n España, Purgandus populus!!, 18/04/2020 - 20:47

El irresponsable al mando "del gobierno del estado español" acaba de aprobarlo. Se ve que no son suficientes los 25.000 muertos.....No se puede ser más inútil !!!

#9 Toni, Tabarnia, 18/04/2020 - 19:11

Otra vez con otra declaración de autoresponsabilidad que nadie usa y que no sirve absolutamente para nada. No se cansan de sacar papeleo que no sirve para nada y que todo el mundo ignora.

#8 atl.lota, pineda, 18/04/2020 - 18:53

No queriais confinamiento total?. Pues no cambieis de pensamiento cada vez que os parezca. EL GOBIERNO ESPAÑOL, tiene la última palabra. Asi que a obedecer, como otros paises hacen.Aqui no hay obediencia ni disciplina ni nada. Buen ejemplo dan algunos politicos de la GENERALITAT de CATALUÑA, Los niños imitan y claro, teneis estos problemas .

#7 Comitè tècnic?, Gotland del sud, 18/04/2020 - 18:38

Càgate lorito!!!!!!