Política · 11 de Juny de 2019. 14:08h.

El Govern no vol respondre preguntes en castellà

Només si són traducció del català

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat durant la roda de premsa de l'Executiu que només respondria preguntes en castellà si amb anterioritat s'havia formulat aquesta pregunta en català. És a dir, Budó només vol fer traduccions en castellà de les seves pròpies respostes en català, però no haver de respondre preguntes noves.

El motiu de discussió s'ha generat quan s'ha trobat una pregunta d'una periodista d'Antena3. "Miri, jo en aquesta roda de premsa, en el torn de les preguntes en castellà, el que es fa habitualment és explicar i repetir allò que s'ha preguntat en català, no fer dues rodes de premsa paral·leles", ha dit.

"Jo el que els hi demanaria és que en el torn de preguntes en castellà es limitin a tot allò que s'ha preguntat en català i si volen fer altres tipus de qüestions doncs les fan primer en català i després les repetim en castellà, Això sempre ha estat una norma i vostès les coneixen", ha indicat.

La periodista ha contestat que "jo crec que podem preguntar el que considerem oportú, en castellà o en català". "Les preguntes que es fan en castellà no són una simple repetició. També tenim dret a preguntar el que creiem oportú", ha reivindicat.

Budó, tot i això, ha replicat que "les normes d'aquest sala si vostè no les coneix li explicarem. Són aquestes, ho han estat sempre, per tant jo li agrairia que es remetés al que li hem comentat. En castellà fem allò que s'ha fet previàment en català en els seu minuts finals de la roda de premsa". Diversos periodistes presents, però, han qüestionat que existís aquesta norma.

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#70 Guifrè, Bcn, 12/06/2019 - 15:35

Cada vegada que un parlamentari vol parlar en català al Congrès o al Senat el fan callar. I aquí mai ningú ha protestat per aquest fet tant indigne i tan supremacista.

#70.1 bruce, ourense, 12/06/2019 - 19:59

en el congreso y en el senado se habla español por el mismo motivo que si se juntan Otegui y, por ejemplo, David Fernandez hablan en español.. ¿por qué no habla uno en vasco y el otro en catalán?

#69 Finsescoions, Blanes, 12/06/2019 - 15:35

Pobre, li cal ajut, no la poden deixar sola davant les feres

S'ha dapollar......
S'haurien de fer les compareixences a tres: Torra, Rahola i Budo......

Ah i darrera , en pantalla de plasma, el boig de Guaterlu.....

#68 Finsescoions, Blanes, 12/06/2019 - 15:33

Pobre, li cal ajut, no la poden deixar sola davant les feres

S'ha dapollar......
S'haurien de fer les compareixences a tres: Torra, Rahola i Budo......

Ah i darrera , en pantalla de plasma, el boig de Guaterlu.....

#67 Guido, Bcn, 12/06/2019 - 15:28

No hay supremacismo negro contra los blancos, ni supremacismo gitano contra los payos. Como no puede haber supremacismo catalán contra los españoles, porque estos son los que tienen las porras, los medios, la ley, la justicia, la policia....

#67.1 bruce, ourense, 12/06/2019 - 15:53

Yo si me enamoro de una catalana y me voy a vivir allí no puedo montar mi propio negocio... Porque me arriesgo a una multa de 1600 euros por no poder atender a un separatista tarado que quiera que le hable catalán.. El problema es que para ti eso es normal.

#66 Rosa, Barna, 12/06/2019 - 14:04

Qué indigencia mental Budó ,estos personajes independentistas tratando de hundir el pais del que viven opíparamente y sin respetar leyes. Mal acostumbrados han estado en su reino de taifas .El idioma común es en todas partes el que se usa oficialmente menos aquí que hemos sido más papistas que el papa