Publicitat
Política · 18 d'Abril de 2017. 14:55h.

El Govern nomena cap dels Mossos a les acaballes de la legislatura

Puigdemont assegura que el cos policial és “molt estimat” a Catalunya

El Govern nomena cap dels Mossos a les acaballes de la legislatura

Trapero, amb Puigdemont

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha estat nomenat aquest dimarts 'major' de la policia catalana, el rang jeràrquic més alt que hi ha al cos policial. El nomenament de Trapero arriba cinc mesos abans del setembre, quan en teoria ha d’acabar la legislatura hi hagi o no referèndum.

Durant l’acte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha subratllat el compromís del Govern i dels comandaments dels Mossos d’Esquadra per treballar per “una policia europea, moderna i democràtica”. Una policia que ha assegurat “està compromesa amb la societat a la qual serveix” i que s’ha mostrat convençut que es comprometrà “amb el futur que triïn els catalans per aquest país”.
 
En el decurs de l’acte de presa de possessió Josep Lluís Trapero com a Major dels Mossos d’Esquadra, que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha recordat que aquest cos és una “institució antiga i molt arrelada a Catalunya” que “en la seva restitució va formar part del paquet de demandes de millora democràtica i d’autogovern després de la dictadura” .
 
Amb aquesta presa de possessió, el Govern dona compliment a la llei 10/1994 de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra que estableix que l’escala superior d’aquest Cos ha d’estar formada per les categories d’intendent, de comissari i de major. Fins ara només hi havia hagut un major als Mossos d'Esquadra, Joan Unió, i la categoria estava vacant des de 2008.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el  cap del Govern ha posat en valor el fet que els Mossos d'Esquadra  sigui “un cos encara avui molt estimat i amb una altíssima valoració dels  ciutadans” i ha assegurat també que es tracta d’una “policia social, que està molt arrelada a la societat i que no se’n vol desmembrar i vol continuar formant-ne part”.
 
Per la seva banda, el nou Major dels Mossos ha coincidit amb el president que el seu nomenament “és un signe de normalitat” i suposa “un reconeixement a la majoria d’edat del cos” i “un gest que exemplifica i consolida la professionalitat del cos i és un reforç de les seves estructures”.

Trapero ha ratificat el seu compromís amb “la policia professional, al servei del ciutadà i entesa com una eina que ha d’ajudar a fer millor la seva vida, més digne i on l’exercici  dels seus drets i llibertats esdevinguin el nord de les nostres accions”.
 

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Kropotkin, Vic, 18/04/2017 - 17:58

Esto del sindrome de Estocolmo-Vic es tremendo... Jua, jua, jua,...

#5 G.Bellalta, Paris , 18/04/2017 - 17:35

Un profesional con tantas condecoraciones no se merece otra cosa , desde estos momento me siento mas seguro y tranquilo

#4 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/04/2017 - 16:30

De la causa al efecto. Causa: El director de los Mossos, Albert Battle declara que acatará la ley vigente, cosa natural, incluso si se le ordenase detener a Carme Forcadell. Efecto: Puigmelón nombra responsable máximo al ultranacionalista de la paella de Cadaqués.

#3 Lo Joanot, Tarrega, 18/04/2017 - 16:01

Lo debe decir porque tienen okupadas todas las rotondas.
CONTROL CONTRO CONTROL ....y multas multas multas.

#2 botifler1914, Sinitaca, 18/04/2017 - 15:59

Paellero major del Ampurdan.... los querras tu a los mossos.