Publicitat
Política · 31 de Gener de 2023. 14:00h.

El Govern obre ambaixada al Japó en ple conflicte amb els metges

La portaveu del Govern diu que les inversions en Salut són "una prioritat"

El Govern obre ambaixada al Japó en ple conflicte amb els metges

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha informat en roda de premsa que "el Govern ha aprovat el nomenament de Mònica Castellà. Serà la primera delegada del Govern al país nipó i complementarà d'aquesta manera la representació institucional del Govern a l'Àsia".L'obertura d'aquesta ambaixada coincideix ama les protestes del sector sanitari per manca de diners, però Plaja ha assegurat que "les inversions en material de Salut son una de les prioritats d'aquest Govern".

"La partida més gran d'aquests Pressupostos va destinada al Departament de Salut. Hi ha un augment de més de mil milions d'euros", ha remarcat, malgrat admetre que "aquesta legislatura no podrem posar el sistema sanitari català al lloc on es mereix".

Plaja considera que el fet d'obrir ambaixades "no és incompatible amb la resta de la feina que ha de fer el Govern". "Deixem d'utilizar les delegacions de forma partidista, comparar-les amb el Departament de Salut és fer trampes", ha considerat.

La portaveu ha reivindicat finalment que "és important le tasca de relacions institucionals que fan les oficinas de la Generalitat a l'exterior".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Pregunto jo, Tarragona, 01/02/2023 - 06:15

M agradaria saber com omplen les jornades laborals els ambaixadors de la catalunya islamica...

#16.1 Francesc, Besalu, 01/02/2023 - 08:20

Es diu califat catala...

#15 Daniel, Tokio, Texas, 31/01/2023 - 23:47

Dos puntualizaciones: 1) Cuando hablen de estos chiringuitos,, ponga "embajadas" entre comillas, porque no tienen funciones diplomáticas ni reconocimiento como tal; 2) la oficina de Tokio existe desde hace más de 20 años pero solo con personal japonesés. Se tratará de una ampliación, en todo caso, para enchufar a alguien.

#15.1 Nombre de César Tengo , El Prat de Llobregat, 01/02/2023 - 07:18

Si se enchufa a alguién: menys gent roman enrere.
Si s'endolla a algú: menos gente queda atrás.
Ahora en serio, la transformación que decía el otro día el M.H.P. de la Generalitat en un acto de partido celebrado en Lleida, suena con todos los respetos para los ciudadanos y ciudadanas de Cádiz a chirigota.
Gasten en necesidades sociales acucia

#14 Shikaigo meskonho, Mathafaluga City, 31/01/2023 - 20:15

Menos mal!, Otra embajada fake, habia entendido que el Govern declaraba la guerra al Japón-.

#14.1 Currículum d'ambaixador .cat, Chicago meixugo, 01/02/2023 - 09:56

El candidat a ambaixador al Japò ja està veient pelis de japonesos, ja ha vist tres cops MIDWAY, Objetivo Birmania i Destino Tokio- Fins i tot ja s'ha comprat un tratjo com el de William Holden d'aquella peli que es trincava una japonesa molt maca.

#12 Josép el Porronaire, Califato de Osona, 31/01/2023 - 17:46

Y que esperan para abrir una embajada en Ucrania.
Todo se andará, la Generalitat podría negociar con los rusos su retirada, a cambio de un pequeño 3%.

#11 manu, bouboule, 31/01/2023 - 17:27

Tienes que dejar de llamarlas embajadas y hacer caer su Ego hacer Pasaportes? hacer DNI? ¿hacer los papeles administrativos para entrar en España? NO así que es una simple casa regional que habla de Cataluña, y nombrar amigos,
como la hermana de guardiola