Publicitat
Política · 21 de Gener de 2014. 14:32h.

El Govern obre el dret a decidir a la Vall d'Aran

"El que reclames per tu mateix no ho pots negar per als altres"

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha obert el dret a decidir a la Vall d'Aran. Preguntat sobre si permetrien una consulta perquè els aranesos decideixin el seu futur ha contestat que "i tant".

 "Només faltaria que no es pogués escoltar l'opinió dels aranesos", ha argumentat Homs abans de dir que "el que reclames per a tu mateix no ho pots negar als altres; a més aquest és un principi de lògica".

El conseller ha dit també que "no em consta" que des de la Vall d'Aran es vulgui fer un referèndum i ha recordat que "hi ha una previsió a l'Estatut" i que al parlament s'està tramitant "una llei específica per a l'Aran".

Preguntat per e-notícies sobre què passaria si qualsevol territori català es volgués independitzar ha contestat que a la Vall d'Aran "hi ha una identitat nacional, una identitat pròpia que no és fruit de la improvisació i fins i tot una llengua que és oficial a Catalunya". "Que jo sàpiga això no passa al Poble Nou o a Taradell", ha reblat.

Imatge de la Vall d'Aran
Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#34 raquel, Londres Paris Vielha, 24/01/2014 - 00:58

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha obert el dret a decidir a la Vall d'Aran.

Preguntat sobre si permetrien una consulta perquè els aranesos decideixin el seu futur ha contestat que "i tant".

Homs ets un FANTASMA

I tant i tant i tant

comic banana ruina i descrèdit de Catalunya#32 PAPITU, girona, 22/01/2014 - 17:47

Perqué no l'empordà, varem ser sobirans fins el 1402. O sigui que la nostra integració a la corona d'Aragó va ser molt posterior a la de la resta (o quasi) de comptats catalans. Conseqüentment no veig perquè no podriem pretendre-ho, al menys tenim historicament tant o mes drets

#32.1 Erig, Barcelona, 23/01/2014 - 00:41

Tú, d'història, no en saps gaire, oi?

#31 DaniD, Barcelona (Tabarnia), 22/01/2014 - 14:46

Hi ha algun moment al dia que els nacionalistes no manipuleu? És Andorra una nació? Ho és Liechtenstein? Ho era la URSS? i EUA? Europa serà algun dia una nació?
Espanya és una nació.
Catalunya és una nació.
Aran pot ser una nació.
Tabarnia vol ser una nació lliure de nacionalismes desintegradors

#30 Jordi, Martorell, 22/01/2014 - 10:40

Sr. Rius, la pregunta de pq no un referèndum al Poble Sec, se la contesto amb unes altres preguntes. Pq no un referèndum a La Vila de Martorell per si volen passar a ser del Marroc? O pq no un altre a Lloret en ple mes de juliol per si volen passar a ser del Regne Unit? Posats a ser tiquismiquis ..

#29 xavi, Barcelona, 22/01/2014 - 00:03

Em sembla molt be pero l'Aran notindrà mai el dret a decidir fins que no el tingui Catalunya. Per tant, si no fa costat ara a Catalunya, mai tindrà aquest dret.Espanya no li donarà