Publicitat
Política · 13 de Març de 2022. 20:42h.

El Govern obté "finançament addicional" per als refugiats

Aragonès: "Catalunya necessita del finançament adequat"

El Govern obté "finançament addicional" per als refugiats

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha considerat "de mínims" els acords subscrits aquest diumenge en la conferència de presidents. "Sortim amb un compromís de mínims, amb marge de millora. S'han de concretar els mecanismes d'acollida, però hem aconseguit el finançament addicional i el compromís d'adoptar mesures per rebaixar el rebut de la llum", ha manifestat.

Aragonès ha afirmat que Catalunya surt d'aquesta reunió "havent assolit els objectius en tant que compromís polític", però, tanmateix, ha afegit que "encara hi ha marge de millora i de concreció".

"Hem de portar terme una operació d'acollida de refugiats, on Catalunya serà protagonista i Catalunya necessita del finançament adequat, i avui hem arrencat el compromís, que fins avui no hi havia estat, per escrit, de què es farà aquest finançament", ha declarat davant dels mitjans.

El president de la Generalitat ha assegurat que el document aprovat "respecta les competències de la Generalitat de Catalunya" en matèria d'acollida i preveu que hi hagi un finançament addicional per atendre els refugiats.

Per la seva banda, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanata "solidaritat i la cooperació de totes les institucions a l'acolliment de les i els refugiats que arribin a Espanya. Estem amb el poble ucraïnès i un cop més el nostre país tornarà a donar exemple".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Mirco , Barcelona, 14/03/2022 - 11:29

Osea, solidarios pero sin hacer el esfuerzo de quitarse algo para darlo a los refugiados. Si el dinero lo da España entonces quién es solidario es España , no?

#7 Sergi , Bcn, 14/03/2022 - 01:17

Luego se lo gastarán en tv3 o en embajaditas...

#6 manu, DIJON FRANCE, 13/03/2022 - 22:28

El enano charnego Aragonés,una vez más cataluña se toma por el ombligo del mundo, Este es corto de miras , solo ve Lleida y Girona ,, su mundo es tan pequeño que casi me coge en el bolsillo QUE PENA DE HOMBRE, y siempre dinero y dinero para Cataluña Cataluña una región acogedora con dinero sinvergüenzas

#6.1 Montse, Barcelona, 14/03/2022 - 10:26

Aragonés será lo que será, pero no sé porqué continuamente se resalta su estatura, articulistas incluidos, y por su cara juvenil, tratarlo de niño o similares. Nadie elige su estatura ni su rostro. A un político se le debe juzgar por sus hechos, lo de su físico sobra. Lo digo también por Pedro Sánchez del que también se resalta su apostura.

#5 Carlos Gomez, diuen, diuen diuen.., 13/03/2022 - 22:05

No se porque pero me hace el efecto que Pulgarcito escucha a Camela de escondidas.

#4 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen.., 13/03/2022 - 22:03

Pulgarcito nunca esta contento.

El solo quiere el Colacao templadito, bien remenao, sin bombollas y sus galletitas Dinosaurus. Y si no se nos pone como la gata Dora : si se la meten grita y si se la sacan llora.