Publicitat
Política · 19 de Novembre de 2008. 11:10h.

El Govern oculta dades sobre immigració

Maragall evita especificar quins nouvinguts reben beques de menjador

El Govern ha aprovat una dotació de 117 milions d’euros en ajuts per al transport i el menjador escolar pel curs 2008-2009. Aquesta partida inclou els recursos necessaris per finançar el transport escolar i el menjador de tots aquells alumnes que han de ser escolaritzats en un centre escolar fora del seu municipi, a més de les beques menjador per als nens de famílies amb rendes més baixes i les despeses de gestió d’aquests serveis, dels quals se’n fan càrrec els Consells Comarcals.

En aquest sentit, durant la roda de premsa del Govern, el periodista d'El País va preguntar al conseller Maragall "quin percentatge dels alumnes que estan rebent les beques dels menjadors són immigrants?". El conseller d'Educació va respondre que "no li puc dir amb precisió en aquest moment" atès que "el concepte d'immigrant és un concepte incert".

Ernest Maragall va explicar que "el concepte de beques es fa a partir de la renda econòmica. És l'únic que crec que hem de considerar a l'hora de destinar-les", tot i assegurar que "és un percentatge per sota del que la immigració representa en el conjunt de la població".

El periodista, posteriorment, va tornar a formular la pregunta. Maragall va repetir que "no hi ha definició legal del que vol dir immigrant, el dia que vostè me la doni podrem parlar de xifres reals. No existeix aquest concepte que sigui possible de tractar en temes legals, procedimentals i estadístics".

El País lamenta en aquest sentit que "malgrat no tenir clar el concepte, Educació no va tenir objeccions fa tot just dos mesos a quantificar el nombre d'alumnes d'origen estranger escolaritzats aquest curs: 148.525. Sense tenir clar el concepte, el departament també ha decidit que parteix d'aquests immigrants siguin escolaritzats en aules només per a nouvinguts a Vic i Reus. Educació manté que les beques són per qui les necessita, sense mirar l'origen".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Joan, Manlleu, 20/11/2008 - 09:44

Sort que existeix el Partit per Catalunya (PxCat) que diu les coses clares i me si fan referencia a immigració.

#12 joan, manresa, 19/11/2008 - 17:43

tinuac.)..Convindría saber exactament porcentatjes reals,no manipulats.Estem ya cansats de sentir sempre la mateja cançó.---Ayudas socials per els necessitats..--Tot manipulat,i amagant la veritat,com amb el tema dev la Segu.Social...Pena al AGORA..

#11 joan, manresa, 19/11/2008 - 17:40

Es hora ya d'obrir la caxe dels trons.Prou farses,mentidas i demagojias..¿Qui rebrá realment tota ayuda destinada, per lo que sigui,a nivellñs socials necesitats.?Home,dons molt fácil,als nouvinguts.Axís de clar i catalá.Pot haber-hi alguna excep.(con

#10 Meliq Salau, Reus, 19/11/2008 - 16:09

Tractant-se de nens, el concepte immigrant ha d'aplicar-se als pares, car són ells qui s'estalvien els diners dels serveis: Aquells que procedents de fora dels Països Catalans escolaritzen llurs fills a les nostres escoles. Per tant són més de 148525

#9 mirlo, Balaguer, 19/11/2008 - 15:39

Si señor, hem de canviar al Govern, que siguien tots emigrants.