Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2020. 18:45h.

El Govern perllonga les ITV

"Fins a l'entrada en vigor d'un nou marc jurídic"

El Govern perllonga les ITV

El Govern ha aprovat un decret llei "per habilitar de manera transitòria i extraordinària els operadors que presten el servei d'inspecció tècnica de vehicles (ITV), de manera que es garanteixi la continuïtat d'aquesta activitat fins a l'entrada en vigor d'un nou marc jurídic que la reguli".

El text preveu que el Govern presenti a Parlament un Projecte de Llei d'ITV en el termini de 15 mesos, la tramitació es va iniciar la setmana passada amb l'aprovació per part de Consell Executiu de la memòria preliminar de l'Avantprojecte de llei que regula el règim jurídic aplicable a la prestació d'aquesta activitat.

El decret estableix que el servei d'inspecció tècnica de vehicles es continuarà exercint els mateixos operadors que el presten en el moment de la seva entrada en vigor, i afecta la totalitat de les 50 estacions fixes i les 10 estacions mòbils d'inspecció tècnica de vehicles existents a Catalunya.

També manté vigents les condicions en què presten el servei actualment i suspèn l'autorització de nous operadors fins a l'entrada en vigor d'un nou marc jurídic que done cobertura.

L'aprovació d'aquest decret respon a "la necessitat d'una intervenció normativa immediata, ja que el marc jurídic actual que regulava el servei d'interès general que són les ITV ha estat modificat de manera substancial per diferents pronunciaments judicials, el execució dels quals podria comportar alteracions en la prestació de servei".

Amb aquesta actuació, el Govern pretén "garantir la continuïtat de manera transitòria i excepcional, i també evitar que es consolidin situacions que puguin no ser compatibles amb el nou marc jurídic que reguli l'activitat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Benet S., Barcelona, 18/11/2020 - 09:06

Per els membres de la banda escoltar i llegir aquestes tres lletres ITV es un suplici que els recorda la desfeta en la succesió del "càrtel" en la persona de "l'hereu" avalat pel majordom Mas que li va deixar posar la mà a la caixa de les famoses ITV pero el van atrapar en plena feina. Ara veurem si algun vanitós del regim te la mateixa temptac